Klimakteriet

Hur går det med klimakteriet

Du undrar säkert hur det går för mig när det gäller klimakteriet. Jo, det går rätt bra nu tycker jag. Jag märker inte av att jag är i förklimakteriet något mer speciellt.

De oroskänslor jag hade tidigare är bort med hjälp av Gaba. Har halva burken kvar men just nu behöver jag inte ta dom. Jag känner inte längre på samma sätt som tidigare, så de får stå på hyllan ett tag till. De vallningar som jag tidigare hade som kom över mig är borta. Men det jag har märkt är att jag är mycket varmare i kroppen. Anders brukar säga att jag känns som en kamin, galet varm, fast jag känner det inte själv.

Tidigare hade jag vallningar som kom över mig, ena sekunden svettades jag och andra sekunden frös jag. Detta är borta, vilket är skönt men det jag har upptäckte nu är att jag svettas mycket mer på nätterna. Jag kan vakna mitt i natten, sjöblött. Täcke och lakan är alldeles fuktiga, lite otrevligt men gissar att jag får ha det så här ett tag till. Som tur är, så har vi ingen värme på i vårt sovrum och jag sover fortfarande under mitt sommartäcke. Så nu när det blir kallare så kommer jag väl sova som en prinsessa om jag ska jämföra med hur jag sov i somras.

Heja klimakteriet

Ja, ibland blir man rätt trött på sig själv men men vi alla kvinnor ska gå igenom det. Så det är bara att acceptera det. Klimakteriet är här och jag ska ta mig igenom det med eller utan hjälp.

Vad gäller min träning så lyfter jag tungt nu på ett annat sätt. Få övningar, få repetioner och tungt. Mycket basövningar som knäböj, press och dragövningar, mage och stretch. Jag behöver få in mer yoga i mitt liv tror jag 🙂

Hur går det för dig?

Dela gärna med dig till oss andra, eller du kanske är redan igenom det.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.