Svensk Husmanskost, falukorv med blomkålsmos
Allt så himla gott, svensk husmanskost när den är som bäst! Stekt falukorv med blomkålsmos och en dijonsås, mums säger jag bara!
Igår ville Vincent äta falukorv, så varför inte göra det tillsammans med blomkålsmos och en dijonsås gjord på majjo och lite yoghurt. Så himla gott och enkelt eller hur? Vincent äter tyvärr inte blomkålsmos utan fick istället potatismos med massa smör och en skvätt grädde.
Tidigare under dagen blev det en tur ut i trädgården eftersom vädret var så himla bra här i Göteborg. Jag fick fyllt på med jord vid min syrenhäck plus en rabatt som jag har kring en tallstam. Har två olika kaprifoler som växer upp längs stammen, så tallstammen är en typ av spaljé 🙂
Även idag är det strålande sol här i Göteborg, så min plan är att även idag vara ute i trädgården för att fixa. Så skönt när det väl är klart. Vi har nämligen en stor tomt som kräver lite omsorg på vårkanten. Det är lite terapi för mig att gå ut i trädgården för att rensa och fixa. Så himla skönt att bara sätta sig vid en rabatt, för att rensa ogräs mm. Älskar det!
Här nedanför får du recept på blomkålsmos och dijonsåsen som jag alltid gör när det är stekt falukorv. Köp en falukorv med högkötthalt.
Blomkålsmos
Pernilla LantzUtrustning
- Kastrull
- Potatis stomp eller stavmixer
Ingredienser
- 1 Stort Blomkålshuvud
- Salt
- Smör
Instruktioner
- Skölj av ditt blomkålshuvud och dela den sedan grovt.
- Lägg allt i en stor kastrull och fyll den med vatten så att du täcker blomkålen.
- Salta vattnet rikligt.
- Låt de koka tills de blir mjuka, lite hårda i mitten.
- Häll av allt vatten och låt stå och ånga av sig en stund.
- Häll av de vatten som kommer efteråt.
- Häll över i den skål du ska servera i eller låt vara kvar i kastrullen
- Pressa blomkålen med en gaffel eller potatisstomp.
- Tillsätt salt och smör.
- Pressa och blanda runt allt tills du tycker att det ser bra ut.
- Smaka gärna av ifall mer salt behövs eller smör.Klart att servera!
Dijonsås till stekt falukorv
Pernilla LantzUtrustning
- Skål
Ingredienser
- 1 dl Majonnäs
- 1 dl Turkisk Yoghurt
- Salt
- 1-2 tsk Dijonsenap
Instruktioner
- Blanda samman allt och smaka av ifall mer dijonsenap behövs.
- Klart att servera!