Stekt lax med romsås

Igår svängde jag förbi fiskbilen på vägen hem efter jobbet. Färsk fisk är så himla gott eller hur? så det blev en bit lax till mig och Vincent som jag stekte med lite romsås. Mums!

Eftersom Anders är iväg med sitt jobb så blev det ändå en enkel middag, stekt lax med romsås och lite spenatsallad till mig. Vincent fick dillsås som han älskar och kokt potatis. Enkelt och så himla gott!

Recept för romsås hittar du här.

Dillsås

ca 3 dl grädde

ca 2 msk fiskfond

ca 100 gram philadelphia ost

Salt, peppar och dill

  • Koka upp allt och rör runt så att färskosten smälter
  • Sänk värmen och låt nu såsen stå och små sjuda tills maten är klar.
  • Den blir bäst ifall den står på 1:an i ca 30 minuter

Sen steker du laxen i stekpannan med lite salt och peppar. Jag hade köpt så kallade fjärilslax, så de går lite fortare att steka i stekpannan. Har du en helbit så lägg den i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter beroende på hur tjock den är.

kram kram

 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.