Jordärtskocka
I söndag skördade jag mina jordärtskockor, hann nämligen inte med det i höstas. Kan säga att jordärtskocka är väldigt enkelt att odla, sköter sig nästan helt själv. Blir nästan 2 meter hög blast med gula blommor.
Eftersom jag inte hann med att skörda de i höstas kan jag säga att det blev rätt många knölar….. typ hela grannskapet har nu fått jordärtskockor att plantera eller äta. Hahaha
Själv satt jag 2 rader med jordärtskocka så att jag har även till hösten. När man skördar jordärtskockor så är det lite typ som potatis, dvs de sprider sig under jorden. Stora klasar med en massa knölar som ser rätt roliga ut. Tur att de smakar gott, älskar jordärtskockssoppa eller varför inte nu prova att göra chips…. får testa till helgen.
Jordärtskocka innehåller massor med mineraler och vitaminer. Höga halter av vitamin C och K, järn, samt kostfibret inulin som är känt för att sätta igång de nyttiga bakterierna i tarmen. Eftersom den har ett lägre GI så kan det vara ett alternativ till potatis. Jordärtskocka är även bra för personer med diabetes eller dålig blodsockerbalans.
2 kommentarer
Pingback:
JennyJenny.se
Nu har vi testat receptet! Tack för både ingredienser och recept 🙂