Sparrissallad med rostade pinjenötter

Wow måste jag nog få säga om denna sparrissallad jag gjorde förra veckan med rostade pinjenötter. Magiskt god blev det och passa som tillbehör till grillat, sommarbuffé eller helt enkelt själv. Mums!

Eftersom jag odlar egen sparris så äter vi väldigt mycket sparris nu när det är sparris säsong så att säga. Jag skördar sparris dagligen, ställer i en vas i kylen. På så sätt håller de sig längre och jag kan samla på mig ett gäng. Det här receptet är mitt egna men jag har plockat inspiration från ICA hemsida där jag hittade ett recept på Avokadosallad med sparris. Receptet innehåll även sojabönor, ruccola och avokado. Tyvärr hade jag ingen avokado hemma så den plockade jag bort, lika så med sojabönorna.

Ruccola ska vara basen i salladen, men jag tog istället grönkål, mangold och spenat dvs det jag hade i min trädgård. Rostade lite pinjenötter och blandad ner allt i en stor skål tillsammans med lite citronsaft och olivolja. Mums säger jag bara, så himla fräscht.

Sparrissallad med rostade pinjenötter

Pernilla Lantz
Alltså magisk god, du kommer att älska den!
5 from 1 vote
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 20 minuter
Måltid Lunch, Middag, Tillbehör
Kök Sverige
Portioner 4
Kalorier 1 kcal

Equipment

 • Upplängningsfat
 • Stekpanna

Ingredienser
  

 • 2 Buntar Sparris
 • 1/2 dl Olivolja
 • 1/2 st Citron
 • 1 st Purjolök, ca halva använde jag
 • 1 påse Blandsallad eller vad som önskas
 • 1 påse Pinjenötter
 • 150 gram Västerbottensost
 • Salt, peppar

Instruktioner
 

 • Börja med att skölja av din sallad som du valt och häll upp i en stor bunke.
 • Skölj av sparrisen och skär den i lagom stora bitar, så att du kan äta den rå. Lägg ner tillsammans i salladsbunken.
 • Purjolöken sköljer du av och skivar så tunt du bara kan. Jag valde att skriva upp halva purjolöken jag hade köpt. Lägg ner tillsammans i salladsbunken.
 • Häll även ner hela påsen Västerbottensost och rör runt i salladsbunken.
 • Ringla över olivolja efter ditt egna tycke. Jag älskar olivolja därav tar jag mycket.
 • Hetta upp en stekpanna, så att du kan rosta dina pinjenötter. Rör runt hela tiden så att du inte bränner pinjenötterna. När det ser bruna och fina ut tar du av de och häller över i din salladsbunke och rör runt.
 • Avsluta med att lägga på lite flingsalt och peppar samt pressa en halv citron över hela salladen.
  Klart att servera till önskad rätt.
Keyword Sallad

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.