Blomkålsgratäng-med-skinka

Snabb Blomkålsgratäng

Igår var det uppvisning/konsert med Vincent orkester, så det blev en snabb blomkålsgratäng med lite skinka till middag efteråt. Alla barnen är så duktiga när de spelar, så nervösa att stå på scen.

Vincent har spelar Saxofon nu i 2 terminer och är jätteduktig, så efter denna terminen behöver vi få tag på en egen Saxofon. Vi får helt enkelt inte hyra den från Musikskolan längre. Att köpa en Saxofon känns så där intressant eftersom man vet inte hur länge han kommer att spela. Känns mer som att hyra ett instrument är bättre.

Har du tips på vart man kan hyra Saxofon här i Göteborg?

Har sett på nätet att man kan hyra hos Windcorp, nordens största blåsbutik. Får bli en tripp till de för att kolla upp hur det går till. När, var och hur typ.

Som ni förstår så blev middagen en aning sen, därav namnet 🙂 snabb blomkålsgratäng men god var den!

Blomkålsgratäng-med-skinka

Snabb Blomkålsgratäng med skinka

Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

  • 1 Blomkålshuvud, stort
  • 1 Gul lök
  • 200 gram Färsk Ost
  • 200 gram Riven Ost
  • 1 tsk Paprikapulver
  • Salt, Peppar
  • 200 gram Rökt Skinka
  • Lite färsk timjan till garnering

Instruktioner
 

  • Börja med att sätta på ugnen på 200 grader
  • Sedan skivar eller delar du blomkålen i små buketter. Jag skivade den rakt av i tunna skivor.
  • Du kokar blomkålen i ca 5 minuter så att de mjuknar lite. Givetvis lättsaltat vatten
  • Du häller av vattnet och låter de stå och ånga av på plattan. 
  • Under tiden skivar du löken tunt och steker den lätt i en stekpanna.
  • Häll nu av blomkålen igen, det blir alltid lite vatten kvar ändå. Nu häller du den stekta löken över blomkålen och rör runt.
  • Därefter häller du öven över färskosten, paprikapulvret och skinkan. Rör runt tills färskosten har smällt.
  • Häller sedan hela denna blomkålsröra ner i en ugnssäker form och strö över all denna ost. Rör runt lite lätt så att den blandar sig bland blomkålen.
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  • Under tiden fixar du en stor grönsallad med spenat, ruccola.
  • När allt är klart lägger du lite klipp från färsk timjan över, så himla gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.