Skinkpaj med grönsallad

Inlägget innehåller annonslänkar för Bagaren och Kocken.
I söndags var jag ute nästan hela dagen, så himla skönt väder. Solen sken och nästan vindstilla. Var det lika bra väder hos dig?

Själv passade jag på att städa i trädgården, tog bort gamla blommor. Kant klippte gräsmattan, krattade bort barr som trillat ner från vår tall. Började att plocka upp jordärtsskocka, de sprider sig som bara den i jorden. Gäller verkligen att plocka bort allt annars har jag de lite var stans i trädgården 🙂

Nästa helg springer jag min första maraton, så då lär jag inte hinna. Tyvärr hann jag inte plocka ner studsmattan så det hoppas jag att Anders fixar under nästa helg. Själv kommer jag inte att göra något på söndag mer än att vila! Hahaha

Till middag blev det skinkpaj, hade nämligen lite skinka kvar i kylskåpet och några gamla tomater. Bättre att trolla lite i köket än att slänga pga att det hade blivit gammalt.

Jag bara älskar pajformen jag köpte via Bagaren och Kocken, märket är Gerbera. Du hittar den här.

Pajdeg

Måltid Lunch, Middag

Ingredienser
  

 • 1 st ägg
 • 4 dl mandelmjöl
 • 1 msk fiberhusk
 • salt
 • 0,5 dl kokosfett/smölt

Instruktioner
 

 • Börja med att smält kokosfettet
 • Blanda sedan samman allt till en deg.
 • Tryck ut i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 min (200 grader)

Äggstanning till paj

Måltid Lunch, Middag

Ingredienser
  

 • 4 st ägg
 • 1 dl grädde eller mandelmjölk
 • salt, peppar

Instruktioner
 

 • Blanda samman allt och häll över din pajfyllning
 • Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter

Till fyllning valde jag, hackad skinka, skivad tomat, lite svarta oliver, ca 2 dl riven ost. Men har du annat gott över så använder du det. Kanske du har lite grillad kyckling, purjolök och paprika. Varför inte bara grönsaker så som zucchini, lök, paprika, oliver och tomat. Bara din fantasi kan stoppa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.