Sixtens Piratgryta – Crock-Pot Express

I lördags kom jag hem från Spanien så söndagen bestod med att fixa, handla och laga mat. Vad passade inte bättre än att ladda min Crock-Pot med en härlig och barnvänlig piratgryta.

Denna gång gjorde jag piratgrytan på lövbiff som jag strimlade i små bitar och jag måste nog säga att den blev ännu bättre. Slängde även ner en benbit som fick ligga med och musta till sig lite.

Grädden hällde jag ner när den stod på eftervärme, ca 1,5 dl tog jag nog. Orginal receptet kommer från Fanny´s “Lesscarbs” kokbok, det stora Matäventyret. Jag kryddar alltid mer än receptet så öka gärna på ifall du vill, blir lite tam annars. Denna gång serverade jag brysselkål till.

Nu när jag körde i Crock-Pot Express, valde jag Slow cooking och temperatur low. Ställde in timern på 5,5h.

Sixtens Piratgryta gjord i Crock-Pot

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg Högrev
  • 2 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 tsk Örtsalt
  • 2 st Lagerblad
  • 2 tsk Timjan
  • 2 tsk Oregano
  • 3 msk Tomatpure
  • Salt, peppar
  • 2 dl Grädde Häll i när det återstår 30 minuter av tiden.

Instruktioner

  1. Skär köttet i mindre bitar, ca 1 x 3 cm

  2. Grovhacka löken och vitlöken, lägg ner i Crock-Poten

  3. Tillsätt alla kryddor och vattnet, rör runt så att tomatpure blandas upp.

  4. Tillsätt köttet och ställ in din Crock-Pot på lågtemperatur och 5 timmar

  5. Efter 2 timmar lyfter du på locket och rör runt lite.

  6. När det återstår 30 minuter kvar på din timer, så tillsätter du 2 dl grädde.

  7. Till detta serverade jag blomkålsris och vanligt ris till sonen som inte äter blomkålsris.

  8. Smaklig måltid!

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.