Ketobollar med kakao
24 oktober 2019
Sist jag gjorde Ketobollar så var det med kardemumma och kanel, nu testade jag att göra det med kakao och vaniljpulver istället.
Varken Anders eller Vincent hurrade över de andra ketobollarna men dessa hoppas jag att de gillar. Själv tyckte jag att de var helt okej, perfekt innan träning eller en ketoboll till kaffet. Du hittar det första ketoboll receptet här.
Denna gång testade jag även att ha i lite kaffe, mandelmjöl för att få lite mer fast konsistens. Själv tyckte jag att de blev goda men det återstår att se vad resten av familjen säger.
Kommentera gärna och berätta vad du tyckte!
Ketobollar med kakao
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 10 minuter minuter
Måltid Bakverk
Ingredienser
- 100 gram Smör
- 2 msk Kakao
- 3-4 tsk Mandelmjöl
- 1 dl Kokosflingor
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 3 tsk Starkt kaffe
Instruktioner
- Börja med att ta fram smöret så att det blir rumstempererat.
- Blanda sedan allt tillsammans i en mixer eller matberedare. Jag tog den lilla jag har till stavmixern.
- Ställ in en lite stund i kylskåpet så att själva smeten blir lite kall, så att det blir lite lättare och mindre kladdigt att rulla små bollar.
- Häll upp lite kokosflingor på ett fat så att du har att rulla i sedan.
- Med hjälp av en sked tar du upp lite smet och rullar till små bollar som du sedan rullar i kokosflingorna.
- Lägg sedan upp på ett fat och ställ in i kylskåpet till de blivit stela/hårda, sedan kan du lägga över de i en skål med lock.
Keyword Bakverk
Föregående
Sixtens Piratgryta - Crock-Pot Express
Nyare