Semestern fortsätter i Falun!

Just nu när du läser detta packar vi ihop oss igen och semestern fortsätter i Falun. Vi kommer att bo hos Matilda, min vän och poddkollega. I Falun blir det att träffa släkt och vänner men även att cykla lite MTB i Källviksbacken där de har två leder som jag gillar, Sulan och Baksidan.

Vi har varit på resande fot i 14 dagar nu och Vincent börjar längta hem. Även jag känner att vi levt i kappsäck rätt länge nu men ändå så himla skönt utan alla måsten. Idag kör vi från Järvsö ner till min faster och hennes man i Torsåker för att hälsa på, en fika på väg mot Falun. Det var längesedan jag var i Torsåker, min pappa är från Torsåker eller rättare sagt Åsmundshyttan. Så jag var i Åsmundshyttan när jag var liten, när farmor och farfar levde. Nu bor min faster där och det ska bli spännande att se vad som hänt sedan de flyttade in.

Så vi tar en lunch i Åsmundshyttan innan vi kör mot Falun och Matilda. Ska bli så himla kul att träffa henne igen, vi har så himla trevligt och roligt tillsammans. Älskar att bo i hennes Härbre, deras utsikt över Varpan är magisk. Förutom att hänga med Matilda och hennes familj ska vi passa på att träffa min mamma, Anders mamma och våra vänner. Det enda kravet jag har är att vi ska cykla i Källviksbacken, Sula och Baksidan. Det är två leder som är riktigt roliga och utmanade. Vädret ser dock inte så lovande ut, så vi får se hur det blir.

Jag hoppas verkligen att min ankel är 100% tills dess. Som du kanske kommer ihåg så skadade jag mig på vår fjällcykling till Sveriges sydligaste glaciär, Helags. Ankeln blir bara bättre och bättre, vilket är skönt. Jag har klarat mig från någon större blånad, men helt klart en kraftig stukning.

I Järvsö cyklade jag Bikepark båda dagarna. Första dagen satt jag inte fast med fötterna utan körde med ”plattisar” som det heter. Pedaler med piggar så att skorna sitter fast men eftersom jag är van att sitta fast med fötterna, var det rätt otäckt. Så dag nummer 2, så hade jag SPD som det heter så fint. Tyvärr höll inte ankeln hela vägen, vet inte ifall det beror på SPD eller om ankeln helt enkelt inte orkade två dagar i rad, även om jag tog det lugnt om man jämför hur jag brukar köra annars i Bikepark. Jag hade svårt att få ner hälen när man cyklar utför.

Vi kommer att stanna i Falun fram till måndag sedan beger vi oss hem över. Vincent ska göra en körlektion på moped på torsdag. Jag ska ta min andra vaccinationsspruta och fixa ett nytt pass eftersom mitt pass har gått ut. Hinna tvätta upp allt inför skolstarten och jag börjar jobba igen den 23 augusti.

Tillbaka till vardagen, fasta rutiner, rätt typ av mat och träning. Lite skönt ska det bli, jag har saknat min träning på gymmet även om MTB cykling i sig är träning. Tillbaka till strikt LCHF/KETO igen efter alldeles för liberal kosthållning.

Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.