Ryggbiff med kappa

I helgen testade Anders att göra ryggbiff med kappa i ugnen. Han hade nämligen blivit bjuden på det några veckor tidigare när han var hos en kollega.

Nu i helgen köpte vi en hel bit ryggbiff med kappa. Vår tanke var att vi skulle ytsteka biten och sedan lägga in den i ugnen på lågtemperatur.

Alltså det blev hur gott som helst! WOW, säger jag bara. Det här måste vi bara göra flera gånger. Själva kappan blev magiskt god, knaprig som bara den.

Vår vän Martin kom över på kvällen och fick även en portion. Fick tummen upp av honom. Martin har diabetes och hade under dagen fått reda på att jag äter, poddar och lever ketogen kost 🙂

Så han hade 100 frågor till mig och ville framför allt få lite inspiration. På 2 veckor har Martin fått ner sitt blodsocker jättemycket, bara genom att lägga om kosten. Efter hans middag hemma hos oss, sjönk hans blodsocker ännu mer. Kul att kunna inspirera MTB vänner

Ryggbiff med Kappa

Maträtt Middag
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 1 timme
Portioner 4

Ingredienser

  • 700 gram Ryggbiff med kappa
  • smör
  • Salt och Peppar

Tillbehör: smörstekt broccoli eller annat önskemål.

Sås: Beasås eller kryddsmör, smör

Instruktioner

  1. Klappa in salt och peppar runt om köttbiten. Speciellt kappan – blir gott sedan när du ska äta den.

  2. Ställ in ugnen på 90 grader

  3. Ytstek med rikligt med smör ryggbiffen, på undersidan och kappan sidan – het panna

  4. Sätt i en ugnstermometer så att du kan se när innertemperaturen kommer upp till 70-74 grader. Så är den klar.

  5. Paketera in den i lite folie så att den får vila en stund.

  6. Unders tiden smörsteker du broccoli eller fixar till önskat tillbehör.

  7. Vi serverade broccoli med en stor klick smör. Sallad, fetaost och tomat.

Ryggbiff med kappa
Ytstek den på sidorna
In i ugnen på 90 grader tills innertemperaturen blir 70 grader
Passa på att smörsteka lite broccoli med vitlök
Med lite tillbehör
Kappan på ryggbiffen var magiskt god!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.