MTB, ketos och blodsocker

Igår så satt jag hemma och jobbade. En dag med massa telefonmöten och man sitter helt still på sin stol. På eftermiddagen drog vi ut på en MTB tur och gissa om min ketos steg och blodsocker sjönk. Tungt pass = hög ketos!

Telefonmöten tillhör nu min standard nu i och med Corona. Det är inga kunder som vill ha besök, vilket är förståligt. Hade jag varit kund hade jag heller inte velat ha besök. Så därför lägger jag nu alla möte via telefon. Tyvärr är linan svajig, eftersom det är så pass många som utnyttjar nätet istället.

Vädret var helt underbart igår här i Göteborg, även om vinden var kall. Jag, Anders och vår vän Ki drog iväg redan strax efter klockan 16 på en MTB tur till Djursjön. Det är en tur med många uppförsbackar, mesta dels grusstigar men det är otroligt vackert väl framme vid Djursjön.

Själv kände jag mig stark. Jag orkade alla uppförsbackar och vid några ställen där det finns Strava segment fick jag PB. Strava är en app där man kan logga sin träning, framför allt cykling och löpning.

Väl hemma efter vår middag testade jag att blåsa i min Ketonix. Höll på att trilla omkull. Så här högt har jag aldrig haft sedan jag skaffade mig min Ketonix. Jag hade 69 i utandnings ketoner och idag på morgonen blåste jag 45. Högt som bara den. Tyvärr hade jag inga blodketonstickor men mitt blodsocker låg på 2,8 mmol/L imorse.

Jag tycker det är intressant att se hur kroppen reagerar olika på vilken träning man gör och hur hårt man tränar. Håller du inte med?!?

Onsdagens blodsocker, fastande.
2 timmar efter middag och min MTB tur
Onsdagens utandnings ketoner, fastande.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.