Regnet vräker ner och lax i ugnen!

Idag vräker både snör och regn ner här i Göteborg. Kaos kan man säga i trafiken och jag ska köra till Karlstad för ett möte där imorgon.

Egentligen vill jag inte köra så pass långt i min lilla bil men men har inget val. Jobb är jobb! Jag får håll tummarna att man har skottat och saltat väl. Nästa tjänstebil som jag ska ha få bli en större bil. Jag sladdade med den tidigare, när första halkan kom. Svartis. Inte kul kan jag säga, hade hjärtat i halsgropen.

Så ikväll blir det ett Cardio pass på Scandic i Karlstad. Ska bli spännande att se deras gym. Kan inte vara värre än Scandic Park som jag försökte träna på sist, läs gärna inlägget.

Igår serverade vi Lax i ugnen med blomkålsris och dillsås. Så himla gott och enkelt. Har du provat? Vincent bara älskar det och äter mängder, vilket är jättekul eftersom han är så pass petig.

Lax i ugnen

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 st lax fileér
  • salt , peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader, lägg laxen i en ugnssäker form, salt och peppar på laxen.
  2. Grädda i ugnen i ca 18 minuter beroende på ugn (min är en varmluftsugn).

Till laxen serverade vi blomkålsris. Man rivet ett blomkålshuvud med ett rivjärn och smörsteker det sedan i stekpannan, lite salt och peppar på. Tar inte med än några minuter så är det klart.

Dillsås

Ingredienser

  • 4 dl Grädde
  • 100 gram Philadelphiaost
  • 2 msk Fiskfond
  • 1 dl Fryst dill

Salt, vitpeppar

Instruktioner

  1. Börja med att värma upp grädden så att du kan smälta ner färskosten.

  2. Låt grädden och färskosten koka upp och sedan sänker du värmen till 1:an.

  3. Tillsätt fiskfond, salt, peppar och dill. 

  4. Smaka av och ev krydda till med lite mer.

  5. Låt nu såsen stå och dra tills resten av maten är klar. Ju längre tid den står desto godare blir den.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.