Regn och rusk, vill tillbaka till värmen!

Här i Göteborg är det regn och rusk, jag vill tillbaka till värmen på Playitas Resort, Fuerteventura! Vi hade det så himla trevligt och bra där nere, jag och Matilda. Fast nu är det vardag igen med tjat om läxor, fylla och tömma diskmaskinen. När slutar man som mamma att tjata? Fortfarande svullen om min ankel/fot så nu är det dags att verkligen ta tag i det och kontakta min vårdcentral för rehab. Jag har fått informationen om att det är en spricka, som man inte kommer att göra något åt. Den får helt enkelt läka ut själv.

Här i Göteborg är grått och det duggregnar ute. Inte alls kul, om jag får säga det men men, det är så här vi har det på hösten och vintern. Fick på vinterdäck i morse på min bil och på torsdag ska jag lämna in min bil på reparation. Jag blev påbackad när jag var nere i Halmstad innan jag åkte på semester. Det var en kille, några år yngre än mig, som körde på min bil när han backade ur sin parkering. Han repade min förarsida och passagerarsidan bak på min bil. Surt, men sånt som händer. Jag är glad att han kom och sa till och inte smet från platsen.

Vincent har höstlov här hemma nu, så jag får lite sällskap på dagarna. Kanske ska be han städa huset nu under lovet. Det behövs dammtorkas…. hahah törs man sätta han på det? ja, varför inte någon gång ska han ju lära sig.

Det är skrivning 3:e gång gillt för mopedkort också, så håll tummarna för att han fixar det. Jag hoppas verkligen att han klarar det, så att vi slipper traggla vidare med alla dessa frågor. Så att han kan släppa det och fokusera ännu bättre på skolan, eller inte…

Tjatar ni också på era barn om läxor, plugga mm?

Jag tycker att det är ganska jobbigt. Vincent blir irriterad att jag tjatar hela tiden men det händer ju inget, så vad ska man göra? Har du några bra tips så att man kan motivera en 15:årig son till att plugga mer? Till våren ska han söka in till gymnasiet 🙂

Apropå det, ni minns min fot/ankel som jag skadade under vår MTB tur till Sveriges Sydligaste Glaciär, Helags. Jag har fått svar på min röntgen, jag har fått en spricka i fot/ankel men man kommer inte att gipsa eller göra en operation. Jag har inte fått några belastningsbegränsningar mer än att jag ska ha en stabil sko eller vara lindad. Så nu har jag skickat ett meddelande till min sjukgymnast Calle.

Jag kan nämligen inte sträcka ut foten så som jag kan göra på den andra foten. Stora skillnad! Känns som om det är något i vägen eller nåt. Det är inte en stelhet utan mer att något är i vägen, så jag får väl se och höra vad han säger, så fortsättning följer.

Nu efter min resa till Playitas, så har jag börjat träna mer Maxstyrka istället för volym. Tänkte testa och se vad som händer med min kropp och hur den formas. Det är ca 2 månader kvar till jul så varför inte testa under den tiden. Så min plan är att göra några basövningar, drag och press-övningar på måndag och onsdagar. Tisdag och torsdag kör vi hemma i garaget på våra träningscyklar – Monark. Lördag är min plan att köra ben och då göra marklyft, benböj och utfall.

Ska bli intressant att se vad som kan händer med kroppen 🙂

Nu ska jag sjunka ner i soffan tillsammans med min gubbe och bara slappa.

Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.