Pyttipanna

Något jag kan sakna är pyttipanna. Har upptäckt att det är lika lätt att göra pyttipanna fast då på mitt sätt. Potatis behövs verkligen inte när man ska göra pyttipanna utan det räcker gott och väl med grönsaker, kött och ett stekt ägg.

Vet inte varför jag saknar pyttipanna men ibland får jag ett infall. Pyttipanna är väldigt enkelt att göra även när man äter KETO. Jag brukar använda mig utav en aubergine, zucchini, lök och paprika som jag steker i rikligt med smör. Oförskämt mycket smör, auberginen suger i sig mängder, därför gör jag det.

Sen brukar jag köpa kryddkorvar från vår bonde men det finns bättre kryddkorvar även på ICA eller Coop med hög kötthalt som ni kan köpa. Slanta upp det och steka tillsammans med alla grönsaker. Till detta serverar du sedan stekta ägg.

Mums!

Eftersom jag stekte i så pass mycket smör så behövde man inte göra så stora portioner utan att bli mätt. Jag och Anders åt en varsin portion till middag och sedan blev det två matlådor till oss för nästa dag på jobbet.

Pyttipanna

Maträtt Lunch, Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 2 paket Kryddkorvar med hög kötthalt Kabanoss, Chorizo
  • 1 st Aubergine
  • 1 st Zucchini
  • 1 st Paprika, röd
  • 1 st Gul lök
  • Smör
  • Ägg till varje person

Instruktioner

  1. Börja med att hacka alla grönsaker i små tärningar och skiva den gula löken fint.

  2. Slanta alla kryddkorvar

  3. Stek sedan allt i rikligt med smör. Tänk på att aubergine suger åt sig mycket vätska så smöret försvinner snabbt.

  4. Stek sedan korven tillsammans med alla grönsaker.

  5. Avsluta med att steka ett eller två ägg per person.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.