Tjejvasan, volontär och mot Göteborg

Nu är Tjejvasan genomförd, mitt volontär arbete är klart för denna gång och nu sitter jag i bilen mot Göteborg.

Jag har haft en underbar vecka i Mora, Dalarna. Något som saknades var snö. Har nog aldrig sett Dalarna utan snö så här tidigt på året. Då jag bodde i Falun var det alltid snö på vintern.

Under min vecka här i Mora är jag sjukt imponerad över allt arbete som Vasaloppet gjort. De har nog haft krismöte efter krismöte med tanke på den avsaknad av snö.

Under Tjejvasan vräkte regnet ner och +5 grader. Kan nog säga att det var ett av de värsta tävlingarna i min historia hittills. Fy sjutton vad tufft det var. Läs gärna min racerapport om just Tjejvasan.

Jag har varit volontär under vecka via mitt arbete hos DHL. Vi har stått i vår trailer i Oxberg vid starterna samt under öppet spår i Sälen. Det är så himla roligt att träffa och prata med alla åkare som är inne hos oss för att få lite värme. Höra deras historier om tidigare lopp eller hur de bestämde sig för att anta utmaningen att skida de 30 eller 90 km som det är mellan Oxberg och Mora eller Sälen och Mora.

Vi har varit 14 kollegor som har bott, jobbat och ätit tillsammans. Det har varit så himla roligt. Fått lära känna massa nya kollegor som man tidigare inte träffat eftersom vi bor spridda i vårt avlånga land.

Min kost har hela tiden varit glutenfri men eftersom det inte har varit jag som lagat maten så har min kosthållning inte varit 100%. Men det ska det bli ändring på nu när jag kommer hem igen. Detox och back on track!

Vår trailer i Sälen vid Öppet Spår
Vår pepp-station i Läde, 12 km innan Mora
Soluppgången i Oxberg under Vasaloppet 30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.