Pyttipanna – LCHF/Keto

Det bästa som finns är när man kan göra en kylskåpsrensning, trötta gamla grönsaker som inte ser roliga ut lägre, du har rester i kylen som du inte vet vad du ska göra med. Man har en korv kvar efter sonen, en keto-biff efter lunchen. Då göra man en rensning och river ner ett blomkålhuvud, gör en typ av pyttipanna!

Precis så gjorde jag förra veckan. Zucchinin var mjuk, tomaterna ännu mjukare och paprikan ska vi inte tala om…..

Jag gjorde precis som när jag gör guldris, dvs river ett blomkålshuvud och färgar/kryddar det med gurkmeja. Sen slängde jag ner alla gamla, trötta grönsaker, skivade upp lite korv, delade på en keto-biff och slängde ner och rörde runt.

Blev jättegott, snabbt och enkelt. Till det serverade jag en stor klick majonnäs, även om jag hann ta bilden innan klicken var på plats 🙂

Pyttipanna LCHF/Keto

Portioner 2

Ingredienser

  • 1 st Blomkålshuvud

Paprika, spenat, tomat, salladslök eller vanlig lök, zucchini

Korv med hög kötthalt, biffar, köttbit

  • Gurkmeja
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att riva blomkålshuvudet

  2. Grovhacka grönsakerna och köttet som du vill ha det.

  3. Börja med att smörsteka blomkålsriset i rikligt med smör.

  4. Därefter kryddar/färgar du blomkålsriset med gurkmeja

  5. Låt det stå och gotta till sig lite, sänk till 1:an.

  6. Antigen lägger du ner alla grönsaker/kött tillsammans nu med blomkålsriset eller så steker du det vid sidan om.

  7. Steker du vid sidan om, häll över det sedan innan du serverar i ett stekpanna. Rör runt och smaka av ifall du behöver krydda med mer salt, peppar

  8. Klart att servera tillsammans med en klick majonnäs.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.