LCHF-Kryssningen 2019

Då är LCHF-Kryssningen 2019 över för denna gången. Alltid lika trevligt, man träffar gamla och nya vänner med samma intresse för kost och hälsa.

Denna gången åkte jag med Emelie, min vän och PT på kryssningen. Vi åkte upp vid 14-tiden med MTR Express, där även My och Ann-Ida var med. Det blev snack och mys på tåget upp med både kallskuret och lite bubbel. Vi blev dock upplysta om att man inte får dricka bubbel på tåget…. vi kände oss som tonåringar, hahah

Båten avgick kl 19.30 och då var det direkt buffé för oss LCHFare. Eftersom vi bara var ca 350 st totalt så kunde inte arrangörerna LCHF-Magasinet stoppa Silja att släppa på flera matgäster så det var en blandning av LCHF mat och vanlig mat.

Vid 21-tiden var det sedan mingel för alla oss LCHFare i Starlight Baren. Supertrevligt, jag träffade både gamla och nya vänner. Så himla roligt!

Jag och Emelie gröp till kojs strax efter kl 00:00, tyvärr sov jag rätt dåligt under natten. Det var folk som gick runt och sjöng, båten lät osv. Ja du vet, massa nya ljud som gjorde att jag inte riktigt kunde sova. Men men det fick jag ta igen nu under veckan.

Söndagen, det är då alla föreläser och denna gång började Fredrik ”Majoren” Söderlund och det som jag tyckte var så så himla bra var att han la nivån rätt lågt, dvs han förklarade på ett lätt sätt hur det funkar i kroppen. Vad är LCHF, hur äter vi och vad händer när vi äter stärkelserik mat. Något jag har saknat vid tidigare events jag har varit på. Bra jobbat Fredrik!

My, LCHFIngengören hade gjort ett nytt upplägg – Älska din kropp. Väldigt bra och något som fler borde bli bättre på, även jag själv. Att flytta fokus från vikten och att älska din kropp hur den är och ser ut. Jag lovar att jag ska försöka bättra mig i just detta ämne.

Ann Fernholm pratade precis som sist jag lyssnade på henne om socker och cancer. Superintressant, verkligen men ibland kan jag sakna Abbe 🙂

Efter lunchen så var det dags för Jonas Bergkvist att bara ”skit” hahaha. Skämt och sido, det var dags att prata tarmflora, IBS. Superintressant och jag tror att detta påverkar oss mer än vad vi tror. Allt gäller att ha rätt balans med bakterier i våra tarmar.

Sista talaren var Ewa Meurk som man kan säga gjorde en sammanfattning av allt om att äta lågkolhydratkost. Hur det påverkar kroppen osv. Intressant. Allt avslutade sedan med en fika i akterdäck, lite grönsaker och dip och givetvis en kopp kaffe. Sen var det bara att bege sig till tåget som tog oss hem till Göteborg igen.

Jag var inte hemma förrän strax innan tolv och upp sedan tidigt i måndag för att jobba. Så jag kan säga att det känns i kroppen att man har lite sömnbrist, men men det får jag ta igen nu under veckan. Här kommer lite bilder från kryssningen.

Jag, Emelie, Ann-Ida och My
Vårt schema
Jag åt nog mest lax
varmrätterna
Fredrik ”Majoren” Söderlund
My LCHFIngengören Westerdahl
Ann Fernholm
Jonas Bergkvist
Ewa Meurk
Emelie tog en fint kort på mig.

Tack till LCHF-Magasinet och Karin som fixar detta varje år. Tack för att ni nämnde mig och min blogg, när ni välkomnade alla, jag blev så himla glad!

Läs gärna mina inlägg från LCHF Kryssningen 2016 och 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.