Köttgryta med koksmjölk, Crock-Pot Express

I måndags satt jag hemma för att jag väntade på en leverans till oss. Entrétak till vårt förråd och vår gäststuga. Under tiden då jag väntade passade jag på att låta min Crock-Pot Express sköta jobbet åt mig när det gällde vår middag.

Så skönt att bara ladda Crock-Pot Express, hacka ner alla grönsaker, ösa ner en massa kryddor. För du behöver krydda mycket när det gäller Crock-Pot, både vanliga och Express, bara så du vet.

Så när jag väl hade laddad min Crock-Pot Express så tog jag mig en kaffe i solen medan hen fixade 🙂

Det var en chansning med att använda kokosmjölk istället för grädde, men men man måste våga testa eller hur? enl receptet skulle det även vara vatten med, men det skippade jag. Kokosmjölken fick räcka!

Kan säga att jag blev positivt överraskad, det blev supergott. Både man och son tog om två gånger så det är ett bra betyg!

Köttgryta med kokosmjölk – Crock-Pot Express

Portioner 6

Ingredienser

  • 1 kg Högrev, bitar
  • 2 st Gul lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 3 st Lagerblad
  • 2 msk Oregano
  • 2 msk Timjan
  • 0,5 dl Tomatpure
  • 2 dl Kokosmjölk, tjock
  • Salt, peppar
  • 2 msk Oxfond

Instruktioner

  1. Börja med att skära köttet i mindre bitar som du önskar. Jag hade ca 1 x 3 cm på ett ungefär. Grytbitar som jag delade till hälften. 

  2. Skiva ner löken i pottan tillsammans med vitlök.

  3. Tillsätt alla kryddor, lagerblad osv.

  4. Avsluta med att lägga ner köttet om du inte gjort det och häll över kokosmjölken.

  5. Rör runt så att allt blandas väl.

  6. Sätt på locket och ställ in din Crock-Pot Express på Meat och 30 minuter.

  7. Använder du en vanlig Crock-Pot, lågtemperatur i ca 5 timmar.

  8. Till detta serverar du blomkålsris.

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.