Picklad Rödlök, till grillat eller buffén i sommar

För ett tag sedan plockade jag fram detta gamla recept som jag gjorde första gången 2016. Just picklad rödlök är gott tycker jag och passar perfekt till grillat eller till buffén i sommar.

Jag brukar göra picklad rödlök just till sommaren, det är gott till kött eller framför allt din hamburgare. Det är väldigt enkelt att göra och går fort. Men denna gång när jag gjorde den upptäckte jag att idag upplever jag den väldigt söt så nästa gång ska jag dra ner på sötningen till 1 dl enbart.

Eftersom jag idag äter en mer strikt LCHF/Ketogen kost så upplever jag nog att den är super söt så vill du kan du justera ner receptet till enbart 1 dl. För det tänker jag göra nästa gång.

Picklad Rödlök

Blir 2 små glasburkar eller en stor

Maträtt Tillbehör
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter

Ingredienser

  • 5 st rödlök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12%
  • lite salt
  • 2 dl sötning (jag använde ICA Sötströ, men det kan man göra som man vill med) 20200513 Nästa gång tänker jag justera ner mängden till enbart 1 dl. För idag upplever jag att den är väldigt söt.

Instruktioner

  1. Skiva rödlöken tunt,
  2. Koka upp vattnet, ättikspriten, salt och Sötströ. Låt svalna av.
  3. Lägg rödlöken i en glasburk (med tättslutande lock) och häll över vätskan.
  4. Låt stå i kylskåpet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.