Förra veckan testade jag att göra Paleopaj med skinka, dvs utan ost eller mjölkprodukter. Måste nästan erkänna att denna rätt var jag lite skeptisk till, men måste säga att jag blev väldigt förvånad. Det funkar!
Nu när jag gjorde Paleopajen så använde jag en mindre pajform än receptet, så jag valde att minska ner antalet ägg till 3 st annars hade det runnit över. Till pajen valde jag att servera en grönsallad med olivolja och lite tomater. Den var väldigt tacksam att värma i micron dagen efter, smakade nästan lite godare då 🙂
Även detta recept kommer från Annika Sjöö, Paleo 30 dagar men som vanligt har jag ändrat lite 🙂
Paleopaj med skinka
4 portioner
Pajdeg
1 ägg
4 dl mandelmjöl
0,5 tsk havssalt
1 msk fiberhusk
0,5 dl smält kokosfett, smakfri
Sätt ugnen på 200 grader
Mixa alla ingredienser i en matberedare
Smörj en pajform med den smakfria kokosoljan
Fukta fingrarna med lite vatten och tryck ut pajdegen
Grädda i 10 minuter
Fyllning
500 gram finkrossade tomater
400 gram rökt strimlad skinka
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk oregano
Hacka löken och strimla skinkan
Bryn löken tills den mjuknar i kokosfett
Häll sedan ner skinkan och krossade tomater, rör runt
Tillsätt den pressade vitlöken, oreganon
Låt koka några minuter tills du häller i den i pajskalet
Äggstanning
5 dl ägg
1 dl osötad mandelmjölk
Havssalt, peppar
Blanda samman alla ingredienser till äggstanningen och häll över fyllningen