Paleopaj med skinka

Förra veckan testade jag att göra Paleopaj med skinka, dvs utan ost eller mjölkprodukter. Måste nästan erkänna att denna rätt var jag lite skeptisk till, men måste säga att jag blev väldigt förvånad. Det funkar!

Nu när jag gjorde Paleopajen så använde jag en mindre pajform än receptet, så jag valde att minska ner antalet ägg till 3 st annars hade det runnit över. Till pajen valde jag att servera en grönsallad med olivolja och lite tomater. Den var väldigt tacksam att värma i micron dagen efter, smakade nästan lite godare då 🙂

Även detta recept kommer från Annika Sjöö, Paleo 30 dagar men som vanligt har jag ändrat lite 🙂

Paleopaj med skinka

4 portioner

Pajdeg

1 ägg

4 dl mandelmjöl

0,5 tsk havssalt

1 msk fiberhusk

0,5 dl smält kokosfett, smakfri

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Mixa alla ingredienser i en matberedare
  • Smörj en pajform med den smakfria kokosoljan
  • Fukta fingrarna med lite vatten och tryck ut pajdegen
  • Grädda i 10 minuter
Fyllning

500 gram finkrossade tomater

400 gram rökt strimlad skinka

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, pressade

1 msk oregano

  • Hacka löken och strimla skinkan
  • Bryn löken tills den mjuknar i kokosfett
  • Häll sedan ner skinkan och krossade tomater, rör runt
  • Tillsätt den pressade vitlöken, oreganon
  • Låt koka några minuter tills du häller i den i pajskalet
Äggstanning

5 dl ägg

1 dl osötad mandelmjölk

Havssalt, peppar

  • Blanda samman alla ingredienser till äggstanningen och häll över fyllningen
  • Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter
Smaklig måltid

 

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.