
På måndag börjar jag jobba igen….
Hej på er, hoppas er helg varit lika bra som min. Vi har hunnit gjort massor och vi har fått svärmor/farmor på besök. Hon kom till oss i fredags och ska stanna till torsdag. Barnvakt åt Vincent =)
I fredags när hon kom bjöd vi på grillad lax med kokta grönsaker och en pestomajonnäs. Super gott! Går så himla fort att göra så för min del kan jag nog äta den varje dag. Ha ha ha
Jag hittade receptet i Allt om LCHF, Expressen bilagan som kommer ut lite då och då.
Grillad lax med lättkokta primörer
Ingredienser
- 300 g morötter
- 100 g gul knippe lök
- 200 g sparris
- 100 g rädisor
- olivolja
- salt och peppar
- 2 dl majonnäs
- 1 dl pesto
- 600 g lax , kotletter eller 4 st bitar
Instruktioner
-
Skala morötter, dela löken, skär av det nedersta på sparrisen och dela rädisorna.
-
Koka morötterna 2 min och lägg sedan i löken och sparrisen.
-
Koka allt ytterligare i 2 min.
-
Häll av vattnet och lägg upp grönsakerna på ett fat.
-
Ringla över olivoljan och salt, peppar.
-
Blanda samman majonnäsen med pesto. stek/grilla laxen.
-
Klart, smaklig måltid - hur gott som helst!
På lördagen åkte vi iväg till Marstand för att titta runt, besöka Carlstens Fästning. Vincent tyckte det var jätte spännande att gå runt på fästningen. Titta i rummen, läsa om de fångar som suttit där och byggt detta. Det tog 202 år att bygga det. Vi hade en toppen dag med hur fint vänder som helst. Vi badade fötterna, tittade i butikerna och strosade runt och bara tittade på folk. Vincent passade på att lära sig kasta macka, svårt…
![]() |
Anders förklarar hur man gör för att kasta macka |
![]() |
Vincent testar att kasta macka |
![]() |
Vincent och Anders |
![]() |
Vincent och Anders |
![]() |
Min fot, gick in mina nya skor igen |
![]() |
Utsikt från toppen på fästningen, Koön – Marstand |
![]() |
Anders, Farmor Gunnel och Vincent |
![]() |
Det är jobbigt att gå upp till fästningen |
![]() |
Vincent och farmor Gunnel |
Sen på kvällen när vi kom hem möra i både kropp och knopp gjorde vi grillad kyckling. Tur att jag hade tinat kycklingen….
Örtfylld Serranolindad kyckling med stekt sparris
Ingredienser
- 4 st Kycklingfiléer
- 1 dl Färska örter, hackade
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Olivolja
- salt och peppar
- 8 skivor Serrano skinka
- 200 g Sparris
- Sallad
Instruktioner
-
Sätt ugnen på 175 grader
-
Skär snitt på insidan av kycklingfiléerna.
-
Hacka örterna och riv/pressa vitlöken.
-
Blanda samman örterna, vitlöken och ca 3 msk olivolja, salt och peppar.
-
Ta blandningen och fördela den till kycklingfiléerna i det snittet du gjort.
-
Linda Serrano skinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
-
Kycklingen ska upp till 68 grader - innetemperaturen.
-
Har du ingen termometer så får du skära ett snitt i den tjockaste och se så att det är genomstekt.
-
Stek eller grilla sparrisen
-
Servera sedan kycklingen med sparris och en grönsallad.
Jag gjorde även mer örtfyllning så att kunde ringla olivolja blandningen över allt som extra krydda/sås
Och nu är det söndag….. tryckande värme – åska i luften. Men till slut kom både blixt och dunder men tyvärr blev inte luften rensad….
Men jag har varit iväg med Anna-Karin idag, hon har fyllt år och fått presentkort på att köra en Mateus servis. Så vi har haft super kul med att kombinera alla möjliga färger och mönster. Men till slut hittade vi något som passa henne. Lycka!!
Till lunch slängde jag hopp Kesoplättar, recept från 56kilo.se, man ska steka de på svag värme och länge. Hur goda som helst, kan kombineras i alla möjliga varianter, frukost, mellis eller lunch.
Perfekt!
Så imorgon börjar allvaret igen, jobb, jobb och åter jobb. Men det ska bli otroligt skönt att få rutiner igen, äta bättre, mindre vin och mer träning. För på måndag börjar jag förvandlingen eller vad man nu ska säga – projekt forma kroppen, bli stark!
Tänkte ta en bild för varje månad eller varannan månad så att man ser den kroppsliga förändringen, tror inte att det kommer att hända speciellt mycket på vågen men man vet aldrig. Är det någon mer som hänger med? Alltid kul att peppa varandra.
