När jag var i Örebro i höstas åt jag för första gången Oxkind, magiskt gott och nu var det dags för mig själv att testa Oxkind i min Crock-Pot.
Det var genom mitt jobb som jag smakade Oxkind för första gången, vi var iväg på team träff i Örebro och till middag blev vi bjudna på just Oxkind. Otroligt gott och smakrikt, har du provat?
Oxkind är en hård muskel som kräver lång koktid, minst 4 timmar står det överallt men klart värt besväret eftersom den blir otroligt god och saftig. Jag köpte min Oxkind hos vår lokala bonde, Gödebergs Gårdsbutik. Den var inte så himla dyr som jag trodde.
Jag tillagade Oxkinden i vår Crock-Pot med funktionen Slow Cook och den blev magiskt god. Receptet hittade jag på nätet och gjorde om den lite så att den skulle passa oss. Jag kommer garanterat att göra om detta, då det var verkligen gott.
Magiskt gott var det!
Oxkind – Crock Pot
Pernilla Lantz
Alltså så himla gott, har du inte provat tycker jag verkligen att du ska testa!
1/2flaskaRött vin (jag valde en smakrikt vin som fanns hemma)Receptet säger Merlot Cabernet
Instruktioner
I botten på Crock Poten lägger du alla grönsaker som du har grovhackat.
Lägg ner lagerblad och ett gäng pepparkorn.
Putsa köttet något ifall det behövs och därefter lägger du de ovanpå allt.
Salta och därefter häller du rödvinet över allt.
Sätt på din Crock-Pot på låg Slowcooking och önskad tid. Jag valde 7 timmar men kommer att sätta den på ca 5 timmar nästa gång.
När den är klar lyfter du upp köttet försiktigt så att den faller i bitar. Jag valde att göra såsen vid sidan om eftersom det blir rätt mycket vätska i själva Crock-Poten.Jag serverade de kokta grönsakerna tillsammans med brysselkål och en mustig brunsås.
Keyword Crock-Pot, Kött
Oxkind, två rejäla bitarJag har grovhackat grönsakerna och lagt de i Crock-PotOvanpå alla grönsaker lägger jag Oxkinden.Oxkind är klarSmaklig måltid!