Oxkind med brysselkål och brunsås

Oxkind tillagad i min Crock-Pot!

När jag var i Örebro i höstas åt jag för första gången Oxkind, magiskt gott och nu var det dags för mig själv att testa Oxkind i min Crock-Pot.

Det var genom mitt jobb som jag smakade Oxkind för första gången, vi var iväg på team träff i Örebro och till middag blev vi bjudna på just Oxkind. Otroligt gott och smakrikt, har du provat?

Oxkind är en hård muskel som kräver lång koktid, minst 4 timmar står det överallt men klart värt besväret eftersom den blir otroligt god och saftig. Jag köpte min Oxkind hos vår lokala bonde, Gödebergs Gårdsbutik. Den var inte så himla dyr som jag trodde.

Jag tillagade Oxkinden i vår Crock-Pot med funktionen Slow Cook och den blev magiskt god. Receptet hittade jag på nätet och gjorde om den lite så att den skulle passa oss. Jag kommer garanterat att göra om detta, då det var verkligen gott.

Magiskt gott var det!
Oxkind med brysselkål och brunsås

Oxkind – Crock Pot

Pernilla Lantz
Alltså så himla gott, har du inte provat tycker jag verkligen att du ska testa!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 timmar
Total tid 5 timmar 15 minuter
Måltid Middag
Kök Sverige
Portioner 2
Kalorier 1 kcal

Equipment

  • Crock-Pot

Ingredienser
  

  • 2 st Rejäla Oxkinder
  • 2 st Morötter
  • 10 st Bladpersilja
  • 2 st Schalottenlökar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Lagerblad
  • Grön- Rose- och Svartpeppar
  • Salt
  • 1/2 flaska Rött vin (jag valde en smakrikt vin som fanns hemma) Receptet säger Merlot Cabernet

Instruktioner
 

  • I botten på Crock Poten lägger du alla grönsaker som du har grovhackat.
  • Lägg ner lagerblad och ett gäng pepparkorn.
  • Putsa köttet något ifall det behövs och därefter lägger du de ovanpå allt.
  • Salta och därefter häller du rödvinet över allt.
  • Sätt på din Crock-Pot på låg Slowcooking och önskad tid. Jag valde 7 timmar men kommer att sätta den på ca 5 timmar nästa gång.
  • När den är klar lyfter du upp köttet försiktigt så att den faller i bitar. Jag valde att göra såsen vid sidan om eftersom det blir rätt mycket vätska i själva Crock-Poten.
    Jag serverade de kokta grönsakerna tillsammans med brysselkål och en mustig brunsås.
Keyword Crock-Pot, Kött
Två rejäla Oxkindar
Oxkind, två rejäla bitar
Grovhackade grönsaker Crock Pot
Jag har grovhackat grönsakerna och lagt de i Crock-Pot
Oxkind Crock-Pot
Ovanpå alla grönsaker lägger jag Oxkinden.
Oxkind Crock Pot
Oxkind är klar
Oxkind med brysselkål och brunsås
Smaklig måltid!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.