Torsk med Bacon Carnivore

Carnivore efter årsskiftet

Jag har bestämt mig, jag kommer att köra 14 dagar Carnivore igen efter årsskiftet. Min tanke är att försöka ”rensa” kroppen igen eftersom jag har märkt en reaktion på något jag äter. Mina röda pricka på bålen är tillbaka och jag vet inte riktigt vad det beror på, därav vill jag ”rensa” kroppen med hjälp av Carnivore. Hänger du med?

Enda sedan jag kom hem från Playitas, Fuerteventura så har mitt blodsocker legat högt gentemot vad jag tidigare har haft eller är van vid. Jag har verkligen analyserat mig själv och reflekterat hela tiden på mig själv. I början upptäckte jag att jag sov dåligt. Då började jag att logga min sömn med hjälp av min Polar klocka, dvs jag sov med klockan på armen.

Mycket riktigt sov jag dåligt, jag hade dålig rem sömn och många avbrott i sömnen. Jag reflekterade över min sömn och kom fram till att jag behövde förändra min kvällsrutin. Istället för att gå direkt från tv, till badrummet för att göra mig ordning för kvällen och därefter gå och lägga mig, behövde jag förändra min kvällsrutin. Jag upptäckte att jag blev alldeles för pigg av den rutin jag hade tidigare.

Så jag började med att borsta tänderna mycket tidigare och sminka av mig, redan strax efter kl 21. Tog även magnesium mycket tidigare. När klockan är strax innan kl 22 är jag redan i sängen och lägger mig på min spikmatta och läser min bok. Jag släcker min lampa kl 22:20 och somnar direkt efteråt. Tidigare har jag legat vaken rätt länge innan jag somnar.

När jag började med detta sjönk mitt blodsocker lite lätt men inte till den nivån jag vill ligga. Jag vill ligga kring 4.0 mmol/L när det gäller mitt blodsocker och nu under november månad har snittet legat på 4,9 mmol/L vilket är en ökning mot 4,1 mmol/L jag har haft tidigare i snitt.

Som jag skrev inledningsvis så har jag fått röda prickar kring min bål. Jag har dessa röda prickar på magen, under bysten och ryggen. De kliar ibland så det är helt klart en reaktion på något jag har fått i mig, men jag vet inte alls vad det är jag har reagerat på. Så nu har jag plockat bort allt jag vet att jag är allergisk mot.

Tomat och lax är nu helt borta. Äggvita har jag som sagt vad inte testat men äggula och det fick jag en negativ reaktion på så bort med alla majjo. Men jag gissar att det är något annat som ligger och irriterar min tarm, så nu gäller det att plocka på sig de stora analys glasögonen och verkligen biohacka mig själv igen.

Så nu kommer jag att försöka plocka bort saker jag känner att jag reagerar på, utifrån vad jag reflekterar efter att jag ätit mat. Efter jul och nyår kommer jag att köra en light variant av Carnivore, ca 14 dagar är min plan. Jag kommer att dricka benbuljong för att boosta min tarm och köra Carnivore. Har inte bestämt ifall jag ska lägga in 24 eller 48 h fasta vid starten. Det återstår att se framöver

Nu undrar du kanske, varför drar hon inte gång med detta direkt pga reaktionen? Jo, så här är det. Julen är rätt nära och jag vill inte göra den strikta varianten nu innan jul. Vi är bjudna på olika fester och aktiviteter, så jag har valt att vänta tills efter alla helgerna och vår resa till Falun som är inplanerad. Det blir för jobbigt och sannolikheten att jag misslyckas är för stor, anser jag. Det gäller att planera så att jag är förbered mentalt och det ligger rätt i min tid.

Läs gärna mina tidigare inlägg om just Carnivore.

Är du lika nördig i det här som jag?
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.