Sandsjöbacka

MTB tur genom Sandsjöbacka

I söndags blev det en MTB tur genom Sandsjöbacka. En riktigt trevlig tur med vacker natur genom kohage, över stenhällar och spänger. Sandsjöbacka är otroligt vacker men blött så det gäller att passa på. Men vad händer på slutet på vår MTB tur? Jo, jag får punktering på bakdäcket…..

Sandsjöbacka är ett naturreservat som sträcker sig mellan Kungsbacka i söder och Göteborg i norr. Du kommer till Sandsjöbacka via vandringsleder från Sisjön och från Torrekulla eller som vi gjorde, via Spårhagavägen här i Lindome.

I Sandsjöbacka möter du både löpare, vandrare och vi som cyklar så det gäller alltid att visa respekt, precis som på vilken skogsstig som helst. Du får cykla även i Sandsjöbacka, det står skyltar i början vilka regler som gäller. Är du nyfiken på lederna så hittar du de via Trailforks.

Vår MTB tur genom Sandsjöbacka gick ner till Kyrkbyn Dala och tillbaka till Lindome. Det är väldigt fin MTB tur som fläckvis har lite svårare tekniska partier men annars är det inte svår cyklat.

MTB turen som vi cyklade i söndags blev ca 30 km. På väg tillbaka mot Lindome fick jag punktering för första gången. Jag blev lite förvånad över att det helt plötsligt blev tung-trampat. Givetvis hade vi ingen pump eller CO2-patroner med oss i ryggsäckarna som vi alltid har annars… typiskt. Så Anders cyklade hem till oss för att hämta CO2-patroner medan jag promenerad tillbaka mot bilparkeringen. Tur att vi var ”nära” hem.

Så när Anders var tillbaka fyllde vi mitt bakdäck med luft så att jag kunde cykla hem. Nu får vi undersöka mitt däck ifall vi behöver göra något mer eftersom jag och Matilda ska köra AIM Lindvallen till helgen. Om inte annat behöver vi köpa nya CO2-patroner 🙂

Här kommer lite härliga bilder från vår MTB tur genom Sandsjöbacka.

Sandsjöbacka
Här cyklar vi genom kohagen.
Sandsjöbacka
Sandsjöbacka
Ibland behöver man en paus!
Sandsjöbacka
Sandsjöbacka
Här står jag med ett tomt bakdäck. Bara att promenera ned till parkeringen och vänta på Anders.
Sandsjöbacka
Här skjuter Anders i luft med hjälp av CO2 patron.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.