AIM Challenge

AIM Challenge Lindvallen

Nu i helgen körde jag och Matilda AIM Challenge i Lindvallen tillsammans. Under 6 timmar plockade vi så många kontroll som vi hann med innan vi behövde vara tillbaka vid start/målområdet igen. Kommer man in för sent blir det minus poäng. En roligt multisport tävling som verkligen passar för alla. Vi hade en grym dag i Lindvallen!

AIM Challenge är en multisport tävling som verkligen passar för alla. Under 6 timmar ska man plocka så många kontroller som möjligt och man kör tillsammans i lag, två och två. Olika kontroller ger olika poäng beroende på svårighetsgraden. Många kontroller når man med en cykel men vissa kontroller kräver att man springer, klättrar, simmar, balanseras eller paddlar.

Kartorna är hemliga fram till start. Så när starten går får varje lag en rulle som innehåller två kartor i riv och vattentåligt material. Ett tips är att ha en karthållare på din cykel. Därefter bestämmer sin egen rutt och väljer vilka kontroller man vill ta. Tips nummer 2 är att rita på kartan vilken rutt man ska cykla, så blir det lättare att hålla koll.

Efter att startskottet gått gjorde jag och Matilda upp en bra rutt. Dock ritade vi inte på kartan eller skrev upp vilka poäng respektive kontroll hade men men det gick bra ändå 😉 Det gäller att vika kartan hela tiden, så att man ser vart man är på väg.

60 kontroller

Vi klättrade i träd, en gran och en tall, vi paddlade kanot, SUPade, klättrade i ett nät och lyfte upp varandra när kontrollerna satt högt upp på stolpar. Det är lite roligt att man cyklar en stund och så kommer man till en kontroll, då hoppar man av cykeln och lämnar den. Springer till kontrollen och gör utmaningen och tillbaka till cykeln igen och rullar vidare.

Vi cyklade totalt 51 km under dessa 6 timmar och hann med 15 kontroller om jag inte minns helt fel. Totalt finns det 60 kontroller som man kan plocka men det tror jag inte någon fixar 😉

Vi båda hade matsäck med oss i våra ryggsäckar. Jag hade med mig två kalla hamburgare med ost och en liten termos med fettkaffe. Helt underbart att sätta sig ner på en sten i skogen och dricka kaffe. Magiskt!

Klockan 16:00 skulle alla lag vara tillbaka vid start/mål området igen. Vi kom in när det var ca 15 minuter kvar. Kommer man in till mål efter klockan 16:00 får man minus poäng och det vill man ju inte ha.

Vi hade superkul under dagen även om det bitvis var väldigt tungt för mig. Jag cyklade på min enduro MTB med grova däck, hade önskat att jag haft en cross country MTB men men bara att bita ihop.

Team Ketopodden

Team Ketopodden hamnade på placering 16 av 27 startande damlag, vilket jag tyckte var väldigt bra gjort utav oss eftersom vi tog det rätt lugnt. Vi båda är taggade att köra även nästa år, men då vill jag ha en bättre MTB 🙂

Jag kan varmt rekommendera AIM Challenge, det är verkligen en tävling som alla kan vara med på sin egna nivå. Jag och Matilda kommer mer än gärna tillbaka.

Tack för en grym helg AIM och hela familjen Brasar!

AIM Challenge
Här hänger kartorna, klockan 10.00 får man rycka loss sin karta.
AIM Challenge
Jag precis innan start
AIM Challenge
En lättare kontroll vid en korsning av två bäckar.
AIM Challenge
Matilda är uppe i ett träd och fångar en kontroll.
AIM Challenge
Matilda paddlar ut på SUPen och tar en kontroll
AIM Challenge
En kontroll i en tall
AIM Challenge
Klart man hinner ta en bild innan vi cyklar vidare till nästa kontroll.
AIM Challenge
Här har ni vattenfallet, där kontrollen satt längst upp på toppen av vattenfallet.
Pernilla Lantz signatur

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.