Meribel Frankrike

Semestern är över

Då är jag tillbaka i fasta rutiner igen, semestern är över för denna gång. Men vilken semester vi har haft, vilka äventyr men också utmaningar. Nu gäller fasta rutiner igen både när det gäller kost och träning. Fokus på bra och ren mat tillsammans med en hållbar träning.

I måndags ringde klockan 06:45, det var dags att stiga upp och göra sig ordning för en ny arbetsvecka. Semestern är över för denna gången. Fast jag måste erkänna att det är rätt skönt att komma tillbaka till fasta rutiner igen. Även om jag tycker att det är lite små tråkigt att gå tillbaka till jobbet. Jag älskar våra äventyr och speciellt nu med husbilen. Wow säger jag bara!

Husbilen

Det vi har upptäckt nu under vår semester med husbilen är att den är för stor för oss. För stor för de äventyr som vi gillar och gör. Det är inte det lättaste att köra runt på en 7 meter lång husbil som väger 4 ton. Så vi har bestämt oss för att byta in vår husbil till en plåtis istället som är både smalare och kortare. Vi tror och gissar att det kommer att passa oss bättre. Sedan kommer nog inte Vincent att hänga med på samma sätt som tidigare, han fyller ändå 16 år om några dagar.

Nu när semestern är över ska jag lägga upp en plan tillsammans med min PT Emelie, om hur min träning ska se ut framöver. Under hösten 2021 och våren 2022 har jag fokuserat på min rygg och axelträning, som gett bra resultat. Så den kommer jag att fortsätta med, men jag kommer att trappa upp min träning för mina ben och rumpa. Jag vill försöka forma mina ben lite mer än tidigare, eller rättare sagt jag kommer att lägga ett större fokus än tidigare.

Nytt benpass

I måndags gick startskottet för mitt nya benpass och vi körde igenom det tillsammans. Japp, kan meddela att det känns idag….. hahahaha och det är bara början. Det ska bli väldigt intressant att se vad som kan hända på 3-6 månader. Om du är intresserad av att träna med en PT, kan jag varmt rekommendera Emelie, hon har både online träning eller träning tillsammans med henne på gymmet inne i Göteborg. Hälsa från mig om du kontaktar henne 😉

Tajta till kosten

Kosten kommer jag att tajta upp precis som tidigare. Jag har nämligen varit mer liberal än vad jag brukar vara. Det har slunkit ner en kall öl och annat skit som jag inte brukar äta, men nu är vardagen tillbaka och då återgår jag till min kosthållning, Keto. Ifall du undrar så har jag inte gått upp i vikt eller så, jag mår bara bäst när jag håller min kosthållning.

Planen framöver för bloggen blir att försöka uppdatera den bättre än vad jag har gjort under våren. Förlåt, men det har varit så mycket med mitt arbete och många arbetsresor så jag har prioriterat bort den helt enkelt för att hinna med. Hoppas att du har haft överseende med det 🙂

Ha nu en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

4 kommentarer

 • Elin

  Hej Pernilla!
  Jag har en fråga gällande ketos och jag förstår fullt ut om du inte svarar här, men jag chansar 🙂 Har googlat runt som en stolle utan att hitta svar. Jag har käkat LCHF/low carb i kanske 5-6 år, för första gången nu så har jag köpt en ketonmätare. Äter nu keto sen fyra veckor tillbaka (minus en kväll med alldeles för mycket alkohol). Äter ganska lite mejerier, men mest fett från vanligt smör. Tränar crossfit ett par dagar i vecka, lägger till något padelpass och lite löpning. Frågan är, och jag förstår att det kan ta tid att komma i ketos, varför BK pendlar så mycket fast jag sköter kosten. Från 1,3 till 0,4 dagen efter. Sen upp mot 1,1, och två dagar senare 0,9.
  Eller är det kanske helt normalt?
  Ha en strålande dag! Mvh Elin

  • Pernilla

   Hej Elin,
   Va roligt att du hittat till mig. Klart jag kan ge min syn på det hela. Det jag har märkt att det handlar om balans och att vara i fettdrift. Sen pendlar BK lite upp och ner beroende på vad du gjorde igår. Gissar att du mäter på morgonen.Generellt brukar det vara att man inte får i sig tillräckligt med fett, så testa att öka på det lite så får du se vad som händer. Jag har som sagt vad smör i kaffet vid varje tillfälle, osaltat.

   Mäter du ditt blodsocker? Det kan också påverka pga att du har för högt BS. Men som sagt va så pendlar BK lite upp och ner pga om din kropp har används sig utav ketonerna eller inte. Jag kan ligga högt i BK och sen så kör jag ett träningspass, då sjunker BK efter träningspasset eftersom kroppen använd de och dagen efteråt kanske de är höga igen.

   Kanske lite halvluddigt svar men det är så jag tolkar mina resultat/värden i de mätningar jag har gjort. Hoppas du blev lite klokare 😉

   Ha en fin kväll
   //Pernilla

 • Elin

  Tack snälla för svar. Ja, det är de alternativen somjag själv tänker finns kvar. Mäter inte blodsocker just nu pga slut på stickor, men de gånger jag mätt även det på morgonen så har det nog legat lite högra än vad jag förväntat mig, och då beror det väl på för lite fett/ej helt ketoadapterad tror jag, för jag vet ju att jag äter minimalt med kh. Klurigt och spännande är det nu när det är första gången jag gör ett helhjärtat försök – man vill så gärna förstå allt 🙂 Tack för input! Mvh Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.