MTB, tjejkompisar och återhämtning!

Vilken helg jag har haft, känns nästan som om jag behöver ytterligare en helg för återhämtning. Det har blivit många mil på min MTB, hunnit med att träna med en tjejkompis på gymmet. En träningshelg helt enkelt!

Helgen började som ni kan läsa i mitt förra inlägg med ett lunchpass med två kompisar och en MTB tur kring vår skog här i Lindome. Det har varit uppehåll hela helg, så man får helt enkelt passa på att vara ute tänker jag. Det har varit ca 10 plusgrader, mulet och vindstilla.

MTB helg

Så man kan säga att jag passade på att cykla MTB i helgen. Även om jag cyklar i regn, så är det lite roligare och trevligare när man slipper regnet. I lördags passade jag på att följa med Vincent och hans MTB klubb till Mölnlycke för att cykla i Finnsjön. Otroligt vacker natur och helt underbara stigar att cykla MTB.

Upptäckte dock att den MTB jag har just nu, inte är riktigt byggd för att köra enduro. Jag upplever den lite nervös i stökigt terräng och utför. Min Merida One Twenty RC är en cross country – xc som man brukar säga. Det är byggd för att cyklas på lättare stig och grusvägar. Jag får ändå härda ut, planen är att jag ska ha en annan cykel till sommaren.

Finnsjön, Mölnlycke

Men åter till Finnsjön. Som jag sa, så är det otroligt vacker natur och de stigar som fanns där är byggda av den lokala MTB klubben tror jag, om jag minns rätt. De har gjort ett grymt bra jobb med alla stigarna. Hit vill jag verkligen tillbaka till för att få cykla MTB när det är torr terräng. Det blir att planera in en dag här till sommaren.

Träningsdagen tog inte slut med bara ett pass på lördagen utan jag hade även bokat in ett gym pass med tjejkompisen Ulricha. Så väl hemma efter cyklingen vara det bara att fylla på med energi och dra till gymmet. Ingen ide att sätta sig i soffan om jag säger så. Bara iväg medan jag hade ångan uppe. Vi körde ett helkropps pass tillsammans, riktigt roligt. Vi var inte mer än max 5 personer på gymmet så sent på en lördageftermiddag. Skönt!

White Trail, Horsika

Varför inte avsluta helgen med en härlig MTB tur med tjejerna!? Hörde nämligen på lördagen att några tjejkompisar skulle cyklar White Trail från Kållered och tillbaka Horsika från Kikås i Mölndal till Kållered. Klart man hänger med. Det blev en lugn tur med mycket skratt, snacka och pepp att klara olika utmaningar. Även Anders och ett gäng grabbar cyklade precis samma sträcka och tid, men de har ett betydligt högre tempo än vi. Så de fick sticka före.

Så om jag ska sammanfatta hela min helg så har den gått i träningens tecken. Under helgen cyklade jag 35 km men tränade ungefär 8 h totalt inkl styrketräningen. Min återhämtning blev på kvällarna, umgås med familjen och bara ta det lugnt. Kanske jag behöver ytterligare en helg för återhämtning eller inte. Min kropp är rätt van att träna mycket, återhämtningen blir när den blir helt enkelt.

Här kommer lite bilder från helgen!

Redan strax innan kl 10 drog vi ut i skogen vid Finnsjön, Mölnlycke
Helt vindstilla och helt magiskt i skogen
Kidzen passade på att hoppa vid en sten, du ser hoppas strax bakom cykeln där kidzen står
Bad Ass
Jag och Ulricha
White Trail med Alina, Ingela och Åsa
Här kommer vi rullandes nerför Horsika
Underbart, lerig och glad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.