MTB Stenrutsleden i Lofsdalen!

Då är vi på plats i Lofsdalen för MTB semester. Tyvärr är deras Bike Park stängd på söndagar och måndagar så idag, söndag valde vi att cykla MTB på Stenrutsleden. En riktig trevlig och rolig, lättcyklad led.

Stenrutsleden ligger på andra sidan sjön, Lofssjön och går förbi en våffelstuga. Stenrutsleden börjar med ungefär 7 km uppförscykling men klart värt det när man sedan får se utsikten på toppen. Sverige är bra vackert ändå, man stannar upp alldeles för sällan.

På Stenrutsleden har du även en pump-track som du kommer att cykla igenom, den är precis när du kommer till toppen av fjället. Man fick verkligen lite extra energi för att sedan cykla vidare ner till våffelstugan.

De hade vanliga våfflor, glutenfria och laktosfria våfflor om man så önskar det. De hade våfflor med renkött och pepparrot, vanlig med sylt och grädde, hjortronsylt och grönmögelost. Jag valde en glutenfri med renkött och pepparrot, supergod.

Vidare på Stenrutsleden gick den utför från våffelstugan, såå himla roligt. Synd bara att det hade regnat på morgonen så alla spänger var lite hala så Vincent gled omkull i en kurva och ut i myren. Inga hjortron plockade han 😉 Det gick bra för honom, det blev bara lite skrubbsår på knä och armbåge.

Totalt är Stenrutsleden 12 km och väldigt lättcyklad måste jag säga, även om utförsåkningen kanske gör att många drar sig för att cykla ner den första biten. Det är inget som är svårt, allt är rullbart som min man Anders brukar säga 😉

Vi alla tyckte det var superkul, synd bara att jag inte hade kameran med mig så att jag kunde filma.

Mer information om Stenrutsleden hittar du via Lofsdalens hemsida.

Här kommer lite bilder från dag,

Familjen Lantz
Jag och Ullie kommer cyklande!
Våffelstugan i Lofsdalen!
Vincent, jag och Ki på väg upp till toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.