Lofsdalen Bikepark!

Under vår första semester vecka besökte vi Lofsdalen Bikepark. Det är ett måste, för dig som gillar att åka stökigt terräng med din MTB. Riktigt roliga leder och ett bra utbud för hela familjen, allt i från flowiga gröna leder upp till mer avancerade svarta leder.

Jag hade bara hört bra om Lofsdalen och jag kan säga att jag blev inte besviken. Det var riktigt bra och roligt där, jag hade lugnt kunna stannat i två dagar och kört där i deras Bikepark. Man köper ett liftkort enkelt och smidigt utanför deras shop, därefter kan du cykla upp till liften och bege dig uppför berget. Du sitter som en kung i deras sexstolslift som tar dig upp till toppen.

De har 8 st olika leder, varav den längsta är 3,6 km och heter Skogsleden, en blå led. Det var just Skogsleden som vi började med. Det var en härlig flowing led som alla gillar, vi alla i vårt sällskap gillade den skarpt. Den hade lite av varje som alla gillade. Ville man inte hoppa, så kunde man välja B-spår och glida enkelt förbi. Jag filmade ett utav mina åka där. Så fort jag hinner ska jag redigera filmen så att ni även får ta del utav den.

Happy MTB och Fjälleden var ytterliga några blå/gröna leder som är enkla, leder som alla kan cykla. Jag gillade även Venum och Viper men hade behövt öva lite mer på dessa leder för att få upp tempot lite. Venum var stökigare än de andra lederna men innehåll inga riktiga hopp som Viper gjorde. Jag rullade igenom Viper en gång men hade behövt öva lite mer på den, spårval och att våga hoppa. Det var tre hinder, utmaningar som jag gick nedför.

Anders och Vincent körde givetvis den svarta leden och en svart led som de hittade via Trailfork. Vincent passade på att film lite från den led via Trailfork. Även den kommer så upp på vår YouTube kanal så fort jag hunnit redigerat den.

Vi alla var nöjda över dagen och kände att vi som sagt vad kunde nog lagt ytterligare en dag här på Lofsdalens Bikepark. Kan varmt rekommenderas till er som vågar er upp till Lofsdalen. Tänk bara på att de har öppet under sommaren tisdag till lördag så att du inte gör som vi och åker dit dagar då de inte har öppet 😉

Här kommer några bilder:

Fotograf: Ki Cedergren
Utsikten från toppen av Lofsdalen Bikepark!
Översiktsbild på deras olika MTB leder.
Jag och Milo Cedergren i liften på väg upp till toppen.
Fotograf: Ki Cedergren
Fotograf: Ki Cedergren
Jag, Milo och Ki Cedergren i liften, taggade för ytterligare ett åk!
Fotograf: Ullie Cedergren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.