Delsjön MTB

MTB söndag i Delsjön

Vilken underbar helg jag har haft och vilket väder. Jag har hunnit med två MTB tur i ett höstligt Göteborg. I lördags blev det en MTB tur här hemma där jag bor, Fagered skogen och igår i Delsjön. Det gäller verkligen att passa på för snart blir det blött, mörkt och kallt.

Jag måste få erkänna att det är helt magiskt i skogen just nu. Alla härliga färger som går från grönt till blodrött, helt magiskt. Alla årstider har sin tjusning men hösten är speciell. Man plockar fram koftor och ljuslyktor, man myser framför kaminen. Jag cyklar året runt oavsett om det regnar eller är snö ute, det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder 😉

I söndags började Vincent sin Enduro träning med Göteborgs Stigcyklister (GSC), de har startat upp en ny Enduro satsning för ungdomar mellan 13-18 år. Anders är en utav tränarna i gruppen. Nu första gången var inte Vincent med eftersom han har varit sjuk, men nästa helg är även han redo. Jag har tänkt att träna själv medan kidzen tränar, så jag startade upp en föräldrar-grupp. Det gäller ju att vara kreativ, så medan ungdomarna tränar kan vi föräldrar träna samtidigt istället för att sitta i bilen eller göra något annat under tiden. Det blev ett varmt mottagande till idén.

Nu hittar jag inte så bra i Delsjön, så igår passade jag på att lära mig stigarna i Delsjön med hjälp av Trailforks. Kajsa, en vän från Rigortorpet vars son också tränar med GSC, tog en gemensam tur genom Delsjön för att lära oss hitta. Vi började med att cykla upp till Masten och köra DH från mast till Trollstigen och vidare upp mot Getryggen. Därefter svängde vi av mot Cliff Hanger trail runt sjön och några småstigar tillbaka till masten. Blev en härligt MTB tur där vi även möte på en bekant till mig, en tjej som jag lärt känna genom cyklingen. Hon känner stigarna väl i Delsjön så hon och hennes vänner visade några stigar som vi tog tillbaka till masten där våra bilar stod parkerade.

Min plan framöver nu är att börja cykla mer i Delsjön så att jag lär mig hitta. Änggårdsbergen hittar jag rätt väl men behöver vidga min vy lite. Plus att Änggårdsbergen har man gjort om sträckningen där man får cykla, så jag har ännu inte lärt mig var jag får cykla eller inte.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.