MTB, Sandsjöbacka i helgen!

I ur och skur cyklar man MTB om inte annat i helgen då vi var i Sandsjöbacka. 5 minuter efter att vi lämnat vårt hus i Lindome började det att regna och det slutade aldrig.

Aldrig någonsin har jag varit så dåligt förberedd som jag var i helgen, då vi cyklade MTB i Sandsjöbacka. Snålblåst och regn från sidan… ja du hör, vilket skitväder och det slutade aldrig. Tidigare på dagen hade jag kollat väder apparna och det skulle inte regna förrän på eftermiddagen men så fel de hade 🙂 Redan kl 10 regnade det….. hahahah

Tur att det är så himla kul att cykla MTB. Enda gången vi vuxna kan bli riktigt leriga. Vi cyklade slingan runt sjön vid Sandsjöbacka, den gula leden och avslutade med den gröna leden. Blev en runda på 19 km med några stopp på vägen. Det var jag och ett gäng herrar och sonen som cyklade tillsammans.

Spångest

Det enda som är jobbigt när man cyklar MTB i Sandsjöbacka är alla spänger. Jag har nämligen trillat ner för en spång en gång så det är lite psykologiskt. Även om jag vet hur man ska göra så känns det osäkert, men skam den som ger sig. Jag blir hela tiden bättre och bättre på spänger. Gött!

Sandsjöbacka är ett otroligt fint naturområde mellan Kungsbacka och Lindome. Finns en massa trevliga vandrings och cykelleder, finns även kossor och får som går i olika hagar. Så man får ta det lite vackert just vi kossorna. Även om de är vana så ska man respektera de, stora djur! säger jag som har lite koskräck 🙂

Är man nybörjare på MTB kanske man inte ska välja Sandsjöbacka första gången utan när man blivit mer varm i kläderna. Det är bitvis väldigt tekniskt svårt att cykla MTB just i Sandsjöbacka eftersom det är så pass mycket sten, stenhällar men man behöver lära sig sånt också. Första gången jag cyklade MTB där gick jag väldigt mycket. Nu känner jag mig mer säker och får då ett bättre flyt.

Efter vår MTB tur i Sandsjöbacka fick vi rulla ut vattenslangen och spola av både oss och cyklarna. Snacka om leriga!

Här kommer lite bilder från vår vandring där i lördags och bilderna från vår MTB tur i regnet.

På lördagen var det upphåll när vi var och promenerade i Sandsjöbacka
Kossorna i Sandsjöbacka
Väntar in de andra på toppen av Sandsjöbacka
En lerig Vincent
Jag och några av grabbarna
Vincent och Anders står strategiskt 🙂
En härlig tur i Sandsjöbacka
Snart är det min tur att ställa mig framför vattenslangen och bli ren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.