Rörelseanalys tillsammans med Ellinor

Förra veckan var jag iväg tillsammans med Ellinor på rörelseanalys här i Lindome där jag bor. Det är alltid intressant att lyssna och få inspiration till en bättre rörelse.

Jag och Ellinor var hem till en kompis till henne som håller på att utbilda sig inom just kroppslig rörelse. Något som jag är väldigt intresserad av. Jag som går enbart i ”barfota” skor med ingen som helst uppbyggnad i skon just för att hela foten ska röra sig och användas.

Spiral Stabilisering är ytterligare en sak som jag håller på med. Att koppla samman alla muskelkedjor i kroppen så att rätt muskler arbetar tillsammans. Att vi står stadigt på hela foten, inte skjuter fram bäckenet utan står rakt. Axlarna och skuldror på rätt plats och inte upphöja.

Ja ni förstår jag är väldigt intresserad i just hur vi använder våra kroppar och att vi har en bra hållning för att inte skada oss.

Pernilla som hon heter gjorde en analys utav oss båda. Vi fick börja med att gå runt i rummet precis som vanligt. Det hon tittade efter då var hur vi satt ner våra fötter, hur vi rörde kroppen framåt, dvs lite hur vi gick.

Hon ställde oss mot en vägg så att vi hade huvud, skuldror och häll i väggen och så skulle vi röra huvudet sakta från sida till sida. Vi fick sedan ställa oss mitt i rummet och lyfta ett ben i taget som om vi skulle ta ett steg framåt.

Pernilla såg direkt min stelhet i min höft. Här fick jag lite övningar att göra för att få upp min rörlighet i och kring höften. Vi tittade även på mina fötter och hur rörlig jag är i mina tår. Finns en stelhet kring stortån så här fick jag lite sköna övningar att göra.

Det var en väldigt intressant kväll, det var inget nytt som jag lärde mig men det jag tar med mig från kvällen är de övningar jag fick utav Pernilla. Jag har nu gjort de övningar i en vecka och jag märker redan en förbättring i just mina stortår 🙂

Höften tar nog lite längre tid att få upp rörligheten i men skam den som ger sig. Ett av mina mål är att bli bra i min höft eftersom jag känner en viss begränsning. Och ju äldre jag blir desto stelar blir jag tyvärr. Så nu har jag nya rutiner både på gymmet och här hemma. Några få minuter per dag kommer att göra stor nytta på framtiden.

Här är några bilder från kvällen då jag och Ellinor gjorde en rörelseanalys hemma hos Pernilla Starke.

Pernilla ser hur Ellinor går och använder sin kropp
Här ser hon hur Ellinor lyfter ett ben i taget.
Ellinor blir lite justerad hur man ska ha axlarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.