Höstgryta Crock-Pot Express

Nu när det är höst plockar jag fram min Crock-Pot Express och middagarna är räddade, först ut är en mustig höstgryta!

Jag tycker nog att långkok och härliga grytor hör hösten till. På min statistik ser jag att många andra precis som jag söker på recept för slowcooking eller Crock-Pot. Att göra en gryta på långkok blir så mycket godare enl min mening. Köttet blir så mycket godare och mustigare.

I detta receptet tog jag lite vad jag hade hemma. Allt höftade jag så det finns risk att du behöver krydda lite mer efteråt. Det jag har lärt mig med åren tillsammans med min Crock-Pot är att du behöver krydda mycket mer än vad det står i vanliga recept. Smakerna försvinner annars.

Denna höstgryta som jag gjorde i min Crock-Pot gjorde jag en eftermiddag/kväll och ställde den sedan i kylskåpet över natten. För att tillaga den som middag dagen efteråt. Då är den ännu godare.

Jag gjorde en gräddsås där jag hällde ner köttet och vätskan i. Lät den koka upp och sedan sjuda en lång stund. Till det serverade jag blomkålsris som jag stekte lätt i smör. Supergott!

Dagen efteråt hällde jag i ännu mer grädde och gjorde det som en soppa, dvs på resterna. Garderade med lite timjan. Värmde gott i kroppen efter en promenad i kylan.

Höstgryta Crock-Pot Express

Maträtt Middag
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 7 timmar
Portioner 6

Ingredienser

  • 1,5 kg Nötkött i bitar
  • 2 st Märgben
  • 1 st Röd lök, skivad
  • 300 gram Morötter
  • 1 st Kålrot, liten
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • Salt, peppar jag höftar alltid och häller på tills det känns bra.
  • Soja jag höftar alltid och häller på tills det känns bra.
  • 2-3 msk Kalvfond jag höftar alltid och häller på tills det känns bra.
  • 10 droppar Worcestersås

Till såsen efteråt

  • 2-3 dl Grädde
  • 1-2 dl Vätska från höstgrytan
  • 100 gram Färskost
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Börja med att grovhacka allt och lägg ner i din Crock-Pot.

  2. Tillsätta märgben och alla kryddor och blanda allt samman.

  3. Sätt på locket och ställ in timer på Slowcooking och 7 timmar

  4. Nu kan du låta den jobba under dagen, jag brukar röra runt efter ca halva tiden.

  5. När den är klar så låter jag den stå en stund för att svalna. Grytan blir mycket godare ifall du äter den dag två.

  6. Jag häller alltid upp den i en skål som jag låter svalna innan jag ställer in den i kylskåpet. Dagen därpå tillagar jag den med en gräddsås och låter så mycket som vätskan vara kvar. Låter gräddsåsen tillsammans med köttet gotta till sig och därav låter jag den sjuda en stund innann servering.

  7. Gräddsåsen gör jag med en stor klick färskost för att få den att tjockna lite.

  8. Till allt detta serverar jag alltid blomkålsris som jag smörsteker lite lätt.

Höstgryta på gång i Crock-Pot Express
Två märgben är med i grytan som hemlig krydda
Smaklig måltid!
En härlig soppa på resterna!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.