MTB i Änggårdsbergen

Alltså vilken dag vi har haft det. Strålande solsken och helt perfekt MTB cykling i Änggårdsbergen. Jag har verkligen börjat älska Änggårdsbergen och alla deras MTB stigar men massa härliga utmaningar!

Vaknade redan klockan 07:00 trots att jag kunde sova längre. Varför är det så? på vardagarna är man hur trött som helst när klockan ringer vid 06:30. Helg och långledig så vaknar man samma tid, irriterande men det är väl livet som vuxen. Eftersom vi trodde att det skulle vara mycket folk idag vid Änggårdsbergen hade vi bestämt tid med våra vänner Ki, Ullie och Häggen (Daniel) redan kl 10.00. Vi mötes upp vid grusparkeringen vid Eklanda Höjd.

Det var knapp något folk alls där, vilket var superskönt. Vi cyklade en helt underbar tur på 13 km på ca 3 timmar. Några nya stigar men lite nya utmaningar men framför allt gick vi igenom en ny favorit stig/led för mig, nämligen Doggy Style i Änggårdsbergen. En led som verkligen har allt som jag just nu behöver öva på. Få upp farten, våga hoppa och släppa bromsen. Första gången jag körde den var den 14 mars i år och då gick jag ner för de flesta hindren men nu tvekade jag enbart på ett hinder.

Fick även upp farten bra så jag förbättrade mig från 02:36 till 01:16 vilket jag är supernöjd med. Den snabbaste tjejer cyklar på 49 sekunder så jag har lite att jobba mot 😉 Men det är klart att jag ska försöka att komma ner under minuten. Såå himla rolig stig/led.

Under vår MTB tur i Änggårdsbergen gjorde jag två vurpor, hann inte klicka ur mig med foten. Annars kände jag mig tung i kroppen de första 5-6 km, sen började kroppen vakna. När vi väl skulle åka tillbaka till bilen kände jag mig på hugget. Hahaha undra varför det är så?

Nu ska jag bara slänga mig på altan en stund i solen innan jag går in och börjar med middagen. Ska bjuda familjen Cedergren på dubbelmarinerad fläskfilé med ugnsrostade grönsaker och tzatziki.

Ha en underbar Påskafton!
Ullie, Ki, Häggen, Anders och jag
Min ögonsten, Orbea Occam
Ullie, jag, Anders och Häggen
Jag och Ullie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.