MTB Festival Aldval Norge

MTB Festival – Alvdal i Norge

Förra veckan packade vi ihop cyklarna och drog norrut till Alvdal i Norge för att delta i en MTB Festival. Jag och Linda Siljhage var inbjudna att hålla en föreläsning om MTBTjejer och hur vi kan få fler tjejer att upptäcka denna fantastiska sport.

Alvdal, en charmig liten ort som ligger på 502 meters höjd över havet och har runt 800 invånare, visade sig vara en riktig pärla. Trots att det tog oss sju timmar att köra från Göteborg var resan värt varenda minut. När vi kom fram och såg de mäktiga bergen blev vi helt hänförda. Anders och Daniel tog sig till toppen av Tronfjell på imponerande 1660 meters höjd och susade ner mot dalen. Anders sa att han kände sig som om han cyklade i Alperna – helt surrealistiskt!

Vår föreläsning gick galant, även om jag var lite nervös innan. Men som vanligt försvann nervositeten så fort jag började prata. Vi delade vår passion och vision för MTBTjejer, och det blev en riktigt bra diskussion om hur vi kan locka fler tjejer till sporten. Det är alltid inspirerande att höra andras tankar och idéer!

Efter föreläsningen var det dags att byta om och hoppa upp på cyklarna. Vi tog en shuttle upp till Tronfjell för en fantastisk nedfärd på olika stigar. Utsikten var otrolig och nedförsbackarna bjöd på riktigt härligt flow – ren magi!

Dagen efter var det dags för en långtur över Alvdals fjäll. Vi blev skjutsade upp med shuttle och cyklade sedan cirka tre mil, en tur som tog ungefär fem timmar. Utsikten från fjällen var inget annat än magisk med snö på topparna och perfekt väder hela vägen.

Om du planerar ett cykeläventyr i Norge, rekommenderar jag starkt Audun och Urørt som guider. De pratade tydlig norska som till och med jag förstod, och Urørt har en mysig lodge för övernattning. De erbjuder gärna paket med både boende och guidning, så det är bara att boka in ett oförglömligt äventyr!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.