MTB Änggårdsbergen

MTB Änggårdsbergen

I helgen gjorde vi en helt underbar MTB tur i Änggårdsbergen tillsammans med våra vänner Ki och Ullie. Det blev 18 km runt omkring i Änggårdsbergen och vi hann även med en fika vid Linnéplatsen. En helt perfekt lördag helt enkelt!

Det var i lördags som jag och Anders bestämde oss för att köra en lite längre MTB tur i Änggårdsbergen. Så redan vid frukost så skickade vi ett meddelande till våra vänner Ki och Ullie ifall de ville hänga med på en lite längre tur i Änggårdsbergen med fika.

Det är klart, fick vi rätt snabbt till svar. Härligt att ha vänner som alltid hänger med på ens äventyr även om de är spontana.

Även om det hade regnat en hel vecka så var det förvånads värt torrt i Änggårdsbergen. Anders som har kört MTB här i Änggårdsbergen i många år kan nog alla stigar, allt från blåa till svarta leder. Anders överraskade oss med att köra nästan bara nya stigar för oss. Det var alldeles perfekt med lite nya utmaningar att sätta tänderna i eller vad säger man 😉

Det var några sektioner som jag och Ullie övade spårval då vi hamnade på efterkälken. Tillslut kom grabbarna upp till oss ,eftersom vi tog så långtid på oss att komma ner. Så kan det bli när man övar på spårval och testar olika val för att bestämma sig vilket som känns bäst. Riktigt roligt var det!

Efter halva turen cyklade vi in till Linnéplatsen för en fika, kan säga att det var riktigt gott med en kopp kaffe då. Allt smakar så mycket bättre när man varit ute och rört på sig, eller hur?

Vår MTB tur i Änggårdsbergen blev på 18 km och vi var väl ute i ungefär i 3,5 timme. Det var en helt perfekt lördag med härligt häng. På kvällen var det fest då en annan vännina till mig fyllde år.

Är du nyfiken på hur eller vilka stigar som vi cyklade så titta gärna in på mitt Strava-konto. Om du som jag cyklar MTB så får du hemskt gärna adda mig via Strava, så kan vi följas åt även där.

Här kommer några bilder från vår MTB i Änggårdsbergen.

MTB Änggårdsbergen
Här ser ni mig och min vännina Ullie i Änggårdsbergen
MTB Änggårdsbergen
Dags att klättra uppför igen till en utav topparna i Änggårdsbergen.
MTB Änggårdsbergen
Min man Anders och vår vän Ki.
MTB Änggårdsbergen
Anders på väg nedför en stenhäll vid stigen DH for Oldies, Änggårdsbergen och ja den är så brant…. galet!
MTB Änggårdsbergen
Vid toppen av Änggårdsbergen.

Ha en fin dag!

Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.