Broccoli och Ruccolasoppa

En soppa till middag

Ibland känns det tungt att äta en bastant middag, så varför inte göra en soppa till middag istället. Enkelt, lätt och supergott. Förra veckan gjorde jag min broccoli och ruccola soppa med knaperstekt bacon. Magiskt gott, berätta gärna vad du tyckte!

Ät som en prinsessa till lunch och en kung till middag, så var det någon som sa till mig för längesen men ju mer jag tänker på det så funkar det inte för mig. Som ni kanske vet så tränar jag en hel del efter arbetet och innan man har kommit hem, duschat och påbörjat middag är klockan strax efter 18. Och innan allt är klart är klockan 19 och då är det egentligen försent att äta en stor och tung middag.

Så jag tänker att man vänder på uttrycket, ät som en kund till lunchen och en prinsessa till middagen. Jag har nämligen funderat lite på min puls, som jag har på natten. För er som inte vet, är jag otroligt lättväckt på nätterna. För minsta lilla ljud så vaknar jag. Det jag har upptäckt, är när jag fastar sover jag mycket bättre. Min puls är lägre och jag sover hela natten utan att vakna.

Så frågan är om jag äter för mycket på kvällen. Kroppen behöver ju processa all mat jag har ätit och det ger mig en högre puls på natten, blir lättväckt och sover inte lika bra helt enkelt. Så jag har funderat och även pratat med Matilda om detta i Ketopodden. Kanske jag äter fel på kvällen. Jag behöver tänka om och äta något lättare på kvällen trots att jag tränat hårt.

Jag tänker att jag ska testa det ett tag, så får vi se vad jag får för effekt på sömnen och min puls. Spännande!

Därav dammade jag av ett gammalt recept, Broccoli- och Ruccolasoppa med knaperstekt bacon. Den är magiskt god och väldigt lätt att göra. Du hittar recept här,

Broccoli- och Ruccolasoppa
Såå himla gott, perfekt som förrätt eller huvudrätt. Älskar verkligen denna soppa!
Till recept
soppa
Broccoli och Ruccolasoppa
Smörstek allt först i smör eller Ghee.
Knaperstekt Bacon
Knaperstekt Bacon
Broccoli och Ruccolasoppa
Mixa samman allt med en stavmixer, smaka av med salt och peppar.
Broccoli och Ruccolasoppa
Smaklig måltid!
Pernilla Lantz signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.