Moussaka på mitt vis

När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god. Den påminner lite om moussaka tyckte jag eftersom jag hade i lite kanel i köttfärsen.

I sommar ska jag och familjen åka till Grekland, Samos på semestern. Vilket ska bli jätteskönt och Vincent har nu nedräkning tills vi åker. När jag googlade lite på Samos upptäckte jag att det finns 3 st vattenfall som man kan åka till för att titta på. Så det blir att hyra moppe eller bil så att vi kan titta på det, såg även att man fick vada ut till vattenfallen så det ska bli spännande. Det kommer en ”reserapport” sedan.

Har du varit på Samos och kan ge oss tips på vad vi inte får missa?

Moussaka på mitt vis

Måltid Middag
Portioner 4

Ingredienser
  

 • 400 gram aubergine
 • 500 gram nötfärs
 • salt, peppar
 • 2 msk kanel
 • 300 gram fetaost
 • 3 dl créme fraiche
 • 20 st svarta oliver

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 200 grader
 • Skär auberginen i skivor och lägg på en bricka eller skärbräda. Salta och låt stå i ca 15-20 minuter. Torka sedan av vätskan som tränger ur skivorna.
 • Fräs nötfärsen med smör/kokosfett och krydda med salt, peppar och kanel.
 • Varva sen i en ugnssäkerform med aubergineskivor och färs.
 • Mosa fetaosten och blanda samman med créme fraiche. Blanda ut detta över aubergineskivorna, på toppen. 
 • Tryck sedan ner oliverna i fetaost röran.
 • Grädda sedan detta i ugnen i ca 20-25 minuter och servera med en stor grönsallad med olivolja.
Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.