Sallad gjord på ägg, kallrökt lax och sparris
30 maj 2017
Som ni vet så älskar jag sallad framför allt till lunch. Det är enkelt, gott och variationen är oändlig. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Mums!
Kallrökt lax, ägg och sparrissallad
Måltid Lunch
Portioner 1
Ingredienser
- 2 st kokta ägg
- 100 gram kallrökt lax
- 4 st sparris
Sallad, tomat, gurka, mozzarella
Instruktioner
- Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar.
- Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad.
- Smörstek sparrisen så att den mjuknar lite och dela sedan den i mindre bitar.
- Dela äggen och lägg öve till tallriken.
- Snurra lax-skivorna till små blommor och ställ på tallriken, runt i kring salladen.
- Toppa sedan med sparrisen
- Som dressing kan man ha olivolja, gravlaxsås eller som jag hade majonnäs
Tidigare har jag även bjudit på dessa salladsrecept:
Föregående
Scrambled Pannkaka med bär
Nyare