Mjölkfri Vitkålsallad

Mjölkfri Vitkålssallad – Coleslaw

Vilket underbart väder vi hade i helgen, här nere i Göteborg hade vi nästan 20 grader varmt. Underbart eller hur!

På fredagen hade vi Linda med familj på besök, vi bjöd på grillad entrecote till oss och korv till barnen och givetvis en himla massa tillbehör för alla. Vi hade grillad halloumiost, majskolvar, tomat, rödlök och korv till det hade jag gjort sötpotatischips typ, dvs man skivar de tunt och ugnsbakar de i ugnen på 200 grader med lite olivolja på, ca 20 minuter. Sås till köttet hade jag mosat eller gafflat 3 st avokado med finhackade tomater, lite citron, salt och peppar och en klyfta vitlök. Såå himla gott!

Men det som jag vill dela med mig till er från helgens mat är nämligen den mjölkfria vitkålssalladen jag gjorde, eller Coleslaw. Wow säger jag bara, mycket godare än den med gräddfil/cremé fraiche.

Jag serverade den till grillade hamburgare, med ugnsbakade Flower Sprouts, en kålsort som smakar både grönkål och brysselkål. Dessa kan man köra i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter med lite olivolja och salt.

Mjökfri Vitkålssallad – Coleslaw
Mjölkfri Vitkålsallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.