Gluten- och mjölkfri rotfruktsgratäng med lammfärsbiffar
10 april 2018
Om jag ska fortsätta att delge de mjölkfria recepten jag testar så kommer ytterligare ett recept från Lesscarbs och Matäventyret.
Jag gjorde det väldigt enkelt för mig, så jag rev ner allt med rivjärn. Inte så snygga bilder men det smakade bestå bättre 🙂
Mjölk- och Glutenfri Rotfruktsgratäng
Måltid Tillbehör
Ingredienser
- 2 st Morötter
- 1 st Sötpotatis (liten)
- 1/4 Kålrot
- 1/4 Rotselleri
- 1 st Gullök
- 1 st Palsternacka
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 dl Tjock kokosmjölk eller kokosgrädde
- Salt, peppar
Instruktioner
- Ställ in ugnen på 175 grader
- Skala och hacka grönsakerna fint.Vill man kan man steka alla grönsaker tills de mjuknar lite eller så gör man som jag gjorde. Hoppar över just den delen!
- Lägg ner alla hackade grönsaker i en ugnssäker form, pressa över lite vitlök samt salt, peppar.
- Häll över kokosmjölken och rör runt allt.
- Grädda sedan i ugnen i ca 35 min
Lammfärsbiffar
Måltid Middag
Portioner 10 st
Ingredienser
- 500 gram Lammfärs
- 1 Ägg
- 2 msk Paprikapulver
- 1 msk Spiskummin
- Salt, peppar
Instruktioner
- Blanda samman allt och forma till lagom stora Biffar eller som Järpar.
- Stek sedan på högvärme till en början för att få en yta, sedan sänker du så att de blir igenom stekta.
Föregående