Mat som är enkelt att göra

Just nu är jag inne i en period där jag kräver enkelhet, dvs mat som är enkelt att göra. Det får inte ta någon tid, utan det ska gå fort att göra. Då gäller det att planera eller ha förberett i frysen.

Det går i perioder när jag har fullt upp här hemma. Arbetsmässigt och privat, dvs träningar för sonen, för mig och så ska jag hinna med att laga bra mat. Då gäller det verkligen att planera eller rättare sagt, förberett så att det finns bra mat hemma. Något som jag alltid ser till att ha i frysen är biffar, stekta kycklingfiléer som gör att det blir enkelt att värma på tillsammans med en god sallad eller ugnsrostade grönsaker.

För har jag inte det hemma, blir det väldigt enkelt att göra snedsteg. Och det är något jag inte vill göra. Så idag tänkte jag bjuda på ett recept på biffar, nämligen Ketobiffar som vi gör väldigt ofta. Ibland river jag ner halloumi ost och kryddar med oregano eller smaksätter med andra kryddor. Här är det bara din fantasi som stoppar!

Ketobiffar

Maträtt Middag
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 15 st

Ingredienser

  • 2,5 kg Nötfärs eller blandfärs
  • 4 st Äggulor
  • 2 st finriven gullök (inte med i original receptet)
  • Salt och peppar (mycket)

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en stor bunke.

  2. Finriv den gula löken med ett rivjärn och häll i skålen.

  3. Blanda väl och därefter forma till lagom stora biffar.

  4. Stek sedan biffarna i rikligt med smör.

  5. Perfekt att frysa in eller att ha i kylen. Håller sig upp till en vecka i kylskåpet.

Om du gör en sats på 2,5 kg kan det ta tid att steka de, då brukar jag ta hjälp utav ugnen. Sätter den på 200 grader och lägger biffarna på en stor ugnsplåt och gräddar i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stora biffarna är.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.