Mat som är enkelt att göra

Just nu är jag inne i en period där jag kräver enkelhet, dvs mat som är enkelt att göra. Det får inte ta någon tid, utan det ska gå fort att göra. Då gäller det att planera eller ha förberett i frysen.

Det går i perioder när jag har fullt upp här hemma. Arbetsmässigt och privat, dvs träningar för sonen, för mig och så ska jag hinna med att laga bra mat. Då gäller det verkligen att planera eller rättare sagt, förberett så att det finns bra mat hemma. Något som jag alltid ser till att ha i frysen är biffar, stekta kycklingfiléer som gör att det blir enkelt att värma på tillsammans med en god sallad eller ugnsrostade grönsaker.

För har jag inte det hemma, blir det väldigt enkelt att göra snedsteg. Och det är något jag inte vill göra. Så idag tänkte jag bjuda på ett recept på biffar, nämligen Ketobiffar som vi gör väldigt ofta. Ibland river jag ner halloumi ost och kryddar med oregano eller smaksätter med andra kryddor. Här är det bara din fantasi som stoppar!

Om du gör en sats på 2,5 kg kan det ta tid att steka de, då brukar jag ta hjälp utav ugnen. Sätter den på 200 grader och lägger biffarna på en stor ugnsplåt och gräddar i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stora biffarna är.

Ketobiffar
Dessa kan du göra många utav, perfekt att frysa in och ta fram när du inte orkar laga mat. Passar även perfekt att ha i matlådan tillsammans med råkostsallad eller coleslaw.
Till recept
Ketobiffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.