Måndag morgon och ont i halsen

Måndag morgon och ont i halsen, japp då har jag även trillat dit. Både man och son har under veckan varit förkylda och igår började jag känna av det.

Eller jag har känt att något varit på gång en längre tid men nu fick jag det svart på vitt med halsont. Så i eftermiddag när jag kommer från jobbet ska jag göra en brygd på citron och ingefära. Håll tummarna att det funkar.

Målat hus

Annars har vi tagit det lugnt i helgen. Jag har fortsatt att målat lite på vårt hus. Det blev nämligen monterat fönster- och dörrfoder. Det blir så himla snyggt! Man fick liksom passa på när det var så himla härligt väder. Blåsigt och kallt i lördags fast solen sken och igår söndag tog det ett bra tag innan solen tillslut tittade fram.

Eftersom jag har känt mig förkyld har det inte blivit någon träning för min del nu i helgen och kommer vara lugnt nu även i veckan så tänkte jag planera in promenad istället.

Bloggmiddag

Håll nu tummarna på att jag blir frisk till helgen, för då har jag nämligen planerat in att bloggtjejerna ska komma hem till mig på middag, ni vet vårt tema Halv 8 hos mig – fast vi kallar det Klockan 6 hos mig. Vi har redan varit hemma hos Emelie och Martina, du har väl inte missat de inläggen? Om inte klicka in dig här för att läsa om Emelie eller hos Martina.

Middagsbjudning

Även om vi målade hela lördags så hade vi middagsbjudning med våra vänner på kvällen. Vi bjöd på rosbiff som vi gjorde på lågtemperatur i ugnen med rotfrukter och en krämig kantarellsås. Såå himla gott och vi tömde alla skålarna, allt tog slut vilket är ett bra betyg.

Är du nyfiken på hur du gör köttet så ställ in ugnen på 100 grader och sätt i en termometer i köttet och ställ in den på 70 grader. Vi använder oss utav en elektrisk termometer som piper när den kommer till rätt temperatur. Enbart salt och peppar på köttet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.