Andersjöåfallet Tänndalen

I onsdags vandrade vi till Andersjöåfallet som ligger strax efter Hamrafjället. Om du parkerar vid naturparkeringen strax efter Hamrafjället har du 1,2 km vandring och 303 trappsteg att ta dig upp längs vattenfallet. Otroligt vackert om du frågar mig och ett perfekt äventyr för hela familjen.

Du kan vandra en längre sträcka om du väljer 558 vandringsled, den är ca 6 km lång. Vi valde den enklare vägen genom att parkera precis vid vattenfallet och vandra uppför de 303 trappstegen som är upp till toppen.

Det var rätt mycket bilar på parkeringen, så vi fick parkera lite längre bort men det gjorde inget. Vi hade ryggsäckar med kaffe, fika och vattenflaskor. Det är ingen svårt vandring mer än att det är jobbigt att gå alla trappsteg. Man kan säga att vattenfallet var i olika sektioner och mellan varje sektion kunde man gå ut till vattnet och ta kort.

Anderssjöågallet är väldigt vackert och om du vill kan man ta sig ett dopp mellan de olika sektionerna. Hade vi veta detta skulle vi ha tagit med oss badkläder. Det blev nämligen väldigt varmt då vi var där. Det var många som låg där och solade, badade eller bara satt där och fikade.

Det var både vandrare och cyklade som tog sig dit och tittade, tog sig en paus innan man fortsatte på sitt äventyr eller tur.

Jag kan varmt rekommendera Andersjöåfallet, det är en enkel vandring om du väljer att göra som oss. Barn kan utan problem vara med och gå i dessa trappsteg. Ett härligt och vackert äventyr för hela familjen.

Här kommer lite bilder:

303 trappsteg till toppen av Andersjöåfallet.
Andersjöåfallet
En sektion där man kunde gå ut och ta kort.
Väl på toppen var det så varmt att man fick ta av sig lite kläder 😉
Vincent och Anders på toppen av Andersjöåfallet där vi fikade.
Hela familjen Lantz vid Andersjöåfallet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.