Leverbiffar, riktigt goda!

Under mina Carnivore 30 dagar, har jag lärt mig att göra Leverbiffar. Riktigt goda om du frågar mig 🙂

Innan jag smakade dessa leverbiffar jag har dåliga vibbar gällande leverbiffar. Jag har minnen från när jag var lite och blev bjuden på leverbiffar. Inget trevligt minne men jag gissar att de leverbiffarna jag åt då innehåll ännu mer lever än dessa.

Original receptet är från Emelie, min PT då hon gjorde ett kostschema till mig då vi båda åt Carnivore i 30 dagar. Du hittar hennes recept här. Leverbiffar boostar verkligen kroppen och idag äter vi inte mycket inälvsmat, något vi kanske ska börja med. Kalvlever var otroligt billigt att köpa måste jag säga och med tanke på att de är goda så kommer jag garanterat att göra de fler gånger.

Har du ätit leverbiffar?

Anders gillade verkligen leverbiffar, så nästa gång jag ska göra leverbiffar får jag öka på mängden kalvlever och nötfärs helt enkelt. Anders åt leverbiffar tillsammans med broccolimos och brunsås.

Leverbiffar

Maträtt Lunch, Middag
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 10 minuter

Ingredienser

  • 250 gram Kalvlever
  • 500 gram Nötfärs
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Ta fram kalvlevern och dela den i mindre bitar. Skär även bort de senor du hittar, de är mindre trevliga att tugga på sedan.

  3. Lägg kalvlevern i en skål och ta fram din stavmixer och mixa den slät.

  4. Därefter lägger du ner din nötfärs och blandar samman detta med den mixade kalvlevern. Jag brukar blanda med hjälp av min elvisp.

  5. Glöm inte salt och peppar, jag brukar ha i rätt mycket.

  6. Därefter tar du fram en plåt och lägger på en bakplåtspapper

  7. Forma därefter biffar som du lägger på plåten. Jag brukar använda mig utav en matsked och då brukar de bli ca 100 gram per biff.

  8. Ställ in plåten i ugnen i ca 10 minuter.

  9. Perfekt att ha i kylskåpet eller fryser för att ta fram och tina upp till lunch eller middag. Till detta serverar du en broccoli stomp eller mos, så boostar du kroppen verkligen med järn.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.