Vegetarisk ”pastasås” med zucchinipasta
11 april 2019
Jag försöker att få till en vegetarisk rätt per vecka, men jag vet att jag är dålig på det. Lovar att bättra mig helt enkelt och idag bjuder jag på Vegetarisk ”pastasås” med zucchinipasta.
Detta receptet, Vegetarisk ”pastasås” med zucchinipasta, är från Matäventyret som Fanny har gjort, hon driver bloggen Lesscarbs.se. Det var min man Anders som gjorde middagen den dagen och han likaså som jag brukar alltid krydda mer än vad som står i recepten.
Kan meddela att sonen inte gillade Vegetarisk ”pastasås” med zucchinipasta 🙂
Vegetarisk ”pastasås” med Zucchinipasta
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 500 g Aubergine
- 2 st Röd lök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 knippe Persiljekvistar
- 1 tsk Vinäger
- 3 tsk Oregano
- 1 dl Oliver
- 1 Burk Krossade Tomater
- Salt, peppar
- Olivolja
- 2 dl Hackad Persilja
- 1 dl Rostade solroskärnor
- 2-3 st Zucchini
Instruktioner
- Skär auberginen i mindre bitar och stek dem i rikligt med olivolja tills de får en fin färg.
- Tillsätt sedan grovt hackad rödlök, vitlök, persiljekvistar, vinäger, oregano, oliver, krossade tomater, salt och peppar.
- Låt puttra i ca 15-20 minuter
- Under tiden strimlar du dina zucchini till ”pasta”
- Plocka bort persiljekvistarna från grönsaksröran och blanda ner den hackade persiljan.
- Sist strör du över de rostade solroskärnorna.
- Om du vill kan du även ringla lite olivolja över din maträtt innan du äter upp allt 🙂
Keyword Vegetarisk
Föregående
LCHF-Kryssningen 2019
Nyare