Vegetarisk “pastasås” med zucchinipasta

Jag försöker att få till en vegetarisk rätt per vecka, men jag vet att jag är dålig på det. Lovar att bättra mig helt enkelt!

Detta receptet är från Matäventyret som Fanny har gjort, hon driver bloggen Lesscarbs.se. Det var min man Anders som gjorde middagen den dagen och han likaså som jag brukar alltid krydda mer än vad som står i recepten.

Vegetarisk “pastasås” med Zucchinipasta

Portioner 4

Ingredienser

  • 500 g Aubergine
  • 2 st Röd lök
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 knippe Persiljekvistar
  • 1 tsk Vinäger
  • 3 tsk Oregano
  • 1 dl Oliver
  • 1 Burk Krossade Tomater
  • Salt, peppar
  • Olivolja
  • 2 dl Hackad Persilja
  • 1 dl Rostade solroskärnor
  • 2-3 st Zucchini

Instruktioner

  1. Skär auberginen i mindre bitar och stek dem i rikligt med olivolja tills de får en fin färg.

  2. Tillsätt sedan grovt hackad rödlök, vitlök, persiljekvistar, vinäger, oregano, oliver, krossade tomater, salt och peppar.

  3. Låt puttra i ca 15-20 minuter

  4. Under tiden strimlar du dina zucchini till “pasta”

  5. Plocka bort persiljekvistarna från grönsaksröran och blanda ner den hackade persiljan.

  6. Sist strör du över de rostade solroskärnorna.

  7. Om du vill kan du även ringla lite olivolja över din maträtt innan du äter upp allt 🙂

Du kanske även gillar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.