10 års jubileum för LCHF-Kryssningen

LCHF-Kryssningen hade sitt 10 års jubileum förra helgen och givetvis var jag och många andra på plats. 

Det är så himla roligt att träffa gamla och nya vänner, få ett ansikte på någon som man enbart har ”pratat” med via olika social forum. Kvällen började med en LCHF-Buffé, där vi åt god mat. Själv var jag så himla hungrig att jag inte hann ta kort, hade nämligen hoppat över lunchen.

Jag, Stina Pettersson, Lena Winther och Marie Norder Aspholm under middagen.

Efter middagen var det mingel i baren, där fick man chansen att prata med alla föreläsare eller bara mingla runt bland alla besökare.

Föreläsare

Under söndagen började Andreas ”Kostdoktorn” Eenfeldt prata om historiken om kostråden och ökad fetma. Därefter berättade Annika Dahlqvist om hennes historia, om tumulten kring media, kostråden. Vilken otroligt stark kvinna som ändå stod upp och banade väg för den LCHF-rörelse som finns idag. Innan lunch var det dag för Ann Fernholm att prata om socker och vad det påverkar våra barn. Otroligt intressant! Givetvis pratade hon om Kostfonden och framför allt om en överraskning, där Fredrik Söderlund ” Majoren” och Patrik Olsson ska springa Tough Viking i maj för att uppmärksamma Kostfonden. Patrik Olsson är blind pga sin diabetes, en utav grundarna till Smarta Diabetiker. Jag som sprang Tough Viking förra året i Göteborg kan säga att jag tycket det var tufft, tänk dig då att göra detta som blind – RESPEKT!

Lunch, hamburgare utan bröd och med grillade grönsaker.

Efter lunchen var det paneldiskussion, en grupp där det pratades om vikt och en grupp mer om hälsa och forskning. Där fick man välja vilken grupp man vill lyssna på. För mig var det ett enkelt val, gruppen kring vikt har jag hört förut och kände att forskning var mer intressant. Gruppen kring vikt var Johan Falk, Monique Le Roux Forslund, Fredrik Söderlund och Patrik Olsson. Gruppen kring hälsa och forskning var Mats Humble, Ralf E Sundberg, Martina Johansson, Lars-Erik Litsfeldt, Jonas Bergqvist och Björn Hammarsköld.

Mats Humble, Ralf E Sundberg, Jonas Bergqvist, Martina Johansson och Björn Hammarskäld
Vågade säga Hej!

Alltid kul när folk kommer fram och säg hej. Speciellt roligt var det precis innan jag gick av båten, då kom det fram en kvinna och berättade att hon följde min blogg, gjorde tummen upp. Jag blir alldeles glad och varm inombords. Tack för att du kom fram!

Sammanfattning om helgen

Välordnat arrangemang, precis som sist. Härlig gemenskap och man känner sig inte ensam, alla pratar med alla. Funderar du på att följa med nästa år så tycker jag verkligen att du ska göra det, det är superkul! Varför inte hänga med till Säffle redan till sommaren? LCHF-Events som är helgen efter midsommar, jag ska dit 🙂

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.