Lax med pestotäcke och guldris
4 februari 2020
I helgen gjorde jag lax i ugnen med ett täcke av röd pesto och chevre ost och till det serverade vi guldris. Blomkålsris färgat med gurkmeja. Så himla gott!
Vincent älskar lax, därav äter vi det väldigt ofta som ni kanske förstår. Hans kost är så begränsad och jag orkar inte bråka om det. Han äter vad han äter helt enkelt. Tids nog kommer han att äta allt eller hur? om inte annat så var det för mig 🙂
Lax med pestotäcke
Förberedelser 10 minuter minuter
Tillagningstid 20 minuter minuter
Måltid Middag
Portioner 4
Ingredienser
- 150 gram Chevre ost, bredbar
- 4 st Laxbitar
- 2 tsk Röd pesto
- Salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Ta fram en ugnsform att lägga laxen i
- Blanda samman chevre osten och Pesto i en bunke, blanda väl
- Lägg ner laxen i formen och ha på lite salt, peppar
- Därefter breder du över chevreröran över laxbitarna.
- Ställ in i ugnen i ca 20 minuter
- Servera tillsammans med Guldris.
Keyword Fisk
Guldris
Till recept
Föregående
Helt underbar MTB tur
Nyare