Lax med pestotäcke och guldris

I helgen gjorde jag lax i ugnen med ett täcke av röd pesto och chevre ost och till det serverade vi guldris. Blomkålsris färgat med gurkmeja. Så himla gott!

Vincent älskar lax, därav äter vi det väldigt ofta som ni kanske förstår. Hans kost är så begränsad och jag orkar inte bråka om det. Han äter vad han äter helt enkelt. Tids nog kommer han att äta allt eller hur? om inte annat så var det för mig 🙂

Lax med pestotäcke

Maträtt Middag
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 4

Ingredienser

  • 150 gram Chevre ost, bredbar
  • 4 st Laxbitar
  • 2 tsk Röd pesto
  • Salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader

  2. Ta fram en ugnsform att lägga laxen i

  3. Blanda samman chevre osten och Pesto i en bunke, blanda väl

  4. Lägg ner laxen i formen och ha på lite salt, peppar

  5. Därefter breder du över chevreröran över laxbitarna.

  6. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter

  7. Servera tillsammans med Guldris.

Guldris

Maträtt Tillbehör
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 st Blomkålshuvud
  • 2-3 msk Gurkmeja
  • 1/2 tsk Örtsalt

Välj sedan vad du önskar: spenat, salladslök, broccoli, aubergine, röd paprika, tomat osv

Instruktioner

  1. Börja med att riva blomkålen med ett rivjärn och lägg över i en stekpanna.

  2. Lägg i en stor klick smör, kokosfett för att steka blomkåls tillsammans med de grönsaker du har valt att lägga till.

  3. Själv har jag alltid i spenat, salladslök, tomat, fänkål och röd paprika

  4. Stek allt detta tills det mjuknar, har du grova grönsaker så tar det längre tid. Så skiva tunt eller små bitar. Jag brukar lägga på ett lock över en stund medan jag gör något annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.