Boka in egentid!

Under våran kickoff med jobbet hade vi en föreläsare som pratade om press och stress.

Det var en väldigt intressant föreläsning. Jag kände i genom mig i många situationer. Jag säger alltid ja när någon ber om hjälp eller ber mig undersöka något. Även om jag har fullt upp själv. Varför säger man så?

I min arbetsroll måste jag lära mig att säga nej oftare, våga ställa krav tillbaka. Som han sa så gäller det att ha en bra balans. Att boka in egen tid.

Det är helt okej att vara lat!

Så som vårt samhälle är uppbyggt idag så är alla stressade mer eller mindre. Allt snurrar runt i en jäkla fart och vi bara springer på i ekorrhjulet.

Något som han pratade om en hel del var att man ska reflektera. Stanna upp och reflektera över ens liv, omgivning. Jag tänkte genast på min bok om mig själv, där jag reflekterar varje dag. Jag reflekterar över min kropp, min träning och min kost men inte över mig själv. Ska nog lägga till att jag ska reflekterar över hela mig. Hur mår jag, inte bara kroppsligt.

Han pratade även om att träning är bra, men har man en utmattning så kanske inte träning är det bästa. Möjligtvis lugna promenader i skogen. Jag har ett väldigt stressigt arbete som projektledare med många kunder och många bollar i luften och olika deadlines.

Min ventil, för att släppa på trycket

Jag har verkligen många bollar i luften samtidigt, både privat och i mitt arbetsliv. Som så många utav er som följer mig, brukar säga till mig – hur orkar du med allt? Ja säg det, min enda tanke går till min träning. Jag tror att det är min ventil. Min ventil för att släppa på trycket/stressen/pressen.

Jag älskar verkligen att träna, röra på mig i alla olika träningsformer. Älskar att cykla MTB i skogen, lyssna på fåglarna och se naturen. Vara på gymmet och lyfta tungt, svettas ut allt och bara köra slut på mig själv. Så himla skönt!

Jag tror att vi måste boka in ”egentid” för att vi alla ska orka med allt. För att vi inte ska köra slut på oss själva. Vi kvinnor har en tendens till att ta på oss allt. Vi ska handla, sköta hemmet, ha en karriär, barn, läxläsning och så vidare…..

Jag tycker att vi ska unna oss mer egentid!

Hur tänker du kring ämnet stress? Hur gör du för att slappna av, stressa mindre? Vilken ventil har du?

Dela gärna med dig om vad du tycker, ge tips till oss andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.